Демонтаж недобудованого торгового центру біля НСК «Олімпійський» має розпочатися 1 березня

Демонтаж недобудованого торгового центру біля НСК «Олімпійський» має розпочатися 1 березня

Демонтаж недобудованого торгово-розважального центру «Троїцький» біля національного спортивного комплексу «Олімпійський» має розпочатися 1 березня.
Як повідомили УНІАН у прес-служба Київської міської державної адміністрації, столична влада домовилася з ТОВ «Юджин» про демонтаж недобудованого центру біля НСК «Олімпійський» та компенсацію завданих збитків за рахунок земельних ділянок.
Як повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій ГОЛУБЧЕНКО, демонтаж розпочнуть уже 1 березня.
«Наразі потрібно оперативно розробити проект знесення, план організації робіт, погодити витрати. Найголовніше – ніякої грошової компенсації не буде. Компенсація буде лише за рахунок земельних ділянок. Треба врахувати і те, скільки б коштувала та земельна ділянка, якби її зараз виставити на аукціон. Якщо ми говоримо про втрачену вигоду ТОВ «Юджин», то ми повинні підняти питання і про втрачену вигоду міста, яке змарнувало стільки часу навколо вирішення цієї проблеми, ризикуючи втратити шанс проводити Євро», – підкреслив А.ГОЛУБЧЕНКО.
За його словами, підземний паркінг на близько 1500 місць на відповідній ділянці залишається за «Юджином». Представники товариства, у свою чергу, готові до розгляду земельних ділянок як компенсації за демонтаж офісно-ділового та торговельно-розважального центру «Троїцький», який планувався на наземній частині ділянки.
«Ми вирішили прийняти пропозицію щодо знесення та компенсації наших витрат земельною ділянкою. Це було дуже нелегке для нас рішення, тому що «Юджину» компенсують не всі збитки. Витрати на поточний стан об`єкта сягають до 80 млн. дол. Ми розуміємо, що в бюджеті дуже важко передбачити кошти для компенсації. Тому найближчим часом ми сконцентруємося на тих варіантах, які нам запропонують, і намагатимемося гнучко підійти до вирішення проблеми з урахуванням інтересів усіх сторін», – цитує прес-служба КМДА директора ЗАТ “Смарт-холдинг” Олексія ПЕРТІНА.
Як повідомляв УНІАН, 6 лютого Кабінет Міністрів підтримав Меморандум щодо демонтажу торговельно-розважального центру “Троїцький” перед НСК “Олімпійський” до 1 червня цього року.
16 лютого міністр України у справах сім`ї, молоді і спорту Юрій ПАВЛЕНКО заявив, що вже з 18 лютого розпочнеться реконструкція НСК “Олімпійський”.
УЄФА наполягає на неможливості проведення на НСК “Олімпійський” матчів Євро-2012, якщо не буде демонтовано торгівельно-розважальний центр “Троїцький” перед стадіоном.
Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ на зустрічі з Президентом України Віктором ЮЩЕНКОМ 17 січня висловив готовність вирішити питання щодо демонтажу ТРЦ “Троїцький”.
21 січня прес-служба Генпрокуратура повідомила, що Господарський суд Києва задовольнив клопотання ГПУ про здійснення заходів із забезпечення її позову до ТОВ “Юджин” щодо зобов`язання знести об`єкт незавершеного будівництва. Суд заборонив ТОВ “Юджин” продовжувати будівництво торгівельно-розважального центру біля НСК “Олімпійський”.
У свою чергу, замовник будівництва ТРЦ ТОВ “Юджин” заявляло про намір оскаржити у суді рішення про знесення об`єкту незавершеного будівництва перед НСК “Олімпійський” у Києві.
УНІАН
Идентификатор: 3791