В КМДА заявляють, що будівництво біля двох шкіл у Дніпровському районі не зачепить їхніх меж та спортмайданчика

В КМДА заявляють, що будівництво біля двох шкіл у Дніпровському районі не зачепить їхніх меж та спортмайданчика

Будівництво, що ведеться неподалік спеціалізованої школи №125 та ліцею №208, не зачіпає меж навчальних закладів та спортивного стадіону, що розташований поруч.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, про це заявила перший заступник начальника Головного управління освіти і науки КМДА, голова Постійної комісії Київради з питань освіти Ганна РУДЕНКО.
«Інформація щодо будівництва на території спортивного стадіону не відповідає дійсності. Це було з’ясовано в результаті службового розслідування, проведеного Головним управлінням освіти і науки КМДА», - заявила Г.РУДЕНКО.
За її словами, мова іде про будівництво житлового будинку неподалік від спеціалізованої школи №125 та ліцею №208. Відповідно до чергового кадастрового плану оренди земельної ділянки, землю під будівництво відведено поряд зі спортивним майданчиком ліцею №208, розташованого через дорогу від навчального закладу, а не навпроти парадного входу. Меж загальноосвітніх навчальних закладів будівництво не торкається.
«Таким чином, будівництво житлового будинку підприємством «Екстрім Плюс» за рішення Київської міської ради не торкнеться територій спеціалізованої школи № 125 та ліцею № 208», - підкреслила Г.РУДЕНКО.
Як повідомляв УНІАН, учора на прес-конференції в УНІАН народний депутат IV скликання, Герой України, заслужений вчитель України Тамара ПРОШКУРАТОВА заявила, що Київська міська рада вийшла за межі своїх повноважень, прийнявши 22 лютого 2007 року рішення “Про передачу у короткострокову оренду земельної ділянки дочірньому підприємству “Екстрім Плюс” для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку з об’єктами соціально-побутового та громадського призначення на вул. Ованеса Туманяна” в Дніпровському районі міста Києва”.
Вона зазначила, що до неї звернулися батьки дітей, які навчаються в фізико-математичному ліцеї №208 та школі №125 “з проханням допомогти відстояти спортивний майданчик, яким користуються учні обох шкіл”. За її словами, “рішення є не законне, оскільки більша частина цього спортивного майданчика віддана під забудову”, а законодавством України не можна землю шкіл віддавати в оренду.
Т.ПРОШКУРАТОВА наголосила, що під зверненням до міської влади підписалося 402 батьків.
УНІАН
Идентификатор: 3796