Депутати пропонують знизити вартість соцжитла шляхом компенсації забудовникам витрат на інженерні комунікації

Депутати пропонують знизити вартість соцжитла шляхом компенсації забудовникам витрат на інженерні комунікації

Народні депутати Сергій ВЕЛІЖАНСЬКИЙ і Андрій СЕНЧЕНКО (БЮТ) пропонують знизити вартість соціального житла шляхом компенсації забудовникам витрат на будівництво інженерних комунікацій.
Про це йдеться в законопроекті №2106 «Про внесення змін до деяких законів України щодо заходів стимулювання будівництва соціального житла», внесеного до Верховної Ради 20 лютого ц.р.
Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, метою ухвалення документа є зменшення собівартості будівництва соціального житла за рахунок зниження необгрунтованих навантажень з боку природних монополістів, які мають забезпечити нові будівлі електроенергією, газом і водою.
Згідно з документом, зміни передбачають відшкодування інвесторові чи забудовникові витрат на будівництво або реконструкцію об`єктів, мереж водопостачання і водовідведення, тепло-, енерго- і газопостачання. При цьому відшкодування витрат має проводити підприємство, котрому надано право подання технічних умов на будівництво і якому передаються на баланс і в експлуатацію інженерні комунікації.
На сьогодні забудовник для підключення до мереж водо-, енерго-, тепло-, газопостачання повинен одержати від підприємств, які здійснюють постачання, технічні умови на підключення, а потім безплатно передати збудовані об`єкти підприємству-постачальнику.
На думку ініціаторів законопроекту, ці зміни дадуть можливість зменшити витрати бюджету при будівництві житла. При цьому зменшення собівартості будівництва сприяє збільшенню обсягів будівництва соціального житла.
УНІАН
Идентификатор: 3809