Земля під будівництво соціального й доступного житла повинна передаватися забудовнику безкоштовно – Мінрегіонбуд

Земля під будівництво соціального й доступного житла повинна передаватися забудовнику безкоштовно – Мінрегіонбуд

Земельні ділянки під будівництво соціального й доступного житла повинні передаватися забудовнику безкоштовно.
Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив сьогодні журналістам міністр регіонального розвитку та будівництва Василь КУЙБІДА.
«Ми вважаємо, й ці думки закладені в поправки до чинного законодавства, що землі, які використовуються або можуть бути використані під забудову, повинні виставлятися на конкурс або на аукціон, якщо йдеться про будівництво комерційних проектів. Але також муніципалітети повинні мати право розпоряджатися своєю землею і в такий спосіб, щоб безкоштовно передавати під будівництво соціального житла й доступного житла», - сказав він. І додав: «Немає ніякої логіки продавати землю під соціальне житло».
Міністр нагадав, що соціальне житло надається тим, хто перебуває на рівні бідності, сім`ям, які мають найменший дохід і ніколи не зможуть собі дозволити взяти кредит у банку. Це житло не приватизується, воно знаходиться у власності територіальних громад.
«Так само нерозумно продавати землю під будівництво доступного житла. Якщо ми залучаємо частину коштів від громадян, частину коштів дає держава, то зрозуміло, що передача землі безкоштовно в оренду повинна бути нормою в такому разі», - підкреслив В.КУЙБІДА.
УНІАН
Идентификатор: 3814