У Полтаві квартплата з 1 березня збільшиться майже в 2,5 раза - до 0,74 грн.

У Полтаві квартплата з 1 березня збільшиться майже в 2,5 раза - до 0,74 грн.

Вартість квартплати в Полтаві з 1 березня збільшиться з 0,31 грн. до 0,74 грн. за 1 кв. метр.
Як роз`яснив журналістам секретар міськради Полтави Олександр КОЗУБ, Полтавська міська рада збільшила квартирну плату за послуги, що надаються житлово-експлуатаційними дільницями, оскільки значно зросли ціни за енергоносії, матеріально-технічне обслуговування, запчастини з обслуговування ліфтів, зарплати працівників ЖЕКів, а квартплата не змінювалася з 2000 року.
«З березня ЖЕКи надаватимуть шість видів якісних послуг, без яких неможливе безпечне функціонування багатоповерхових будинків», - сказав О.КОЗУБ. Серед обов`язкових послуг він, зокрема, назвав: технічне обслуговування і поточний ремонт внутрішньобудинкових систем, прибирання прибудинкових територій, дератизація і дезинсекція, освітлення місць загального користування.
За даними міськради, собівартість даних послуг - 1 грн. 10 коп. за квадратний метр загальної житлової площі.
«Ми з міського бюджету компенсуватимемо третю частину загальної квартплати, або 36 копійок за 1 кв. м. Оскільки підвищення до 1 грн. 10 коп. ми вважаємо дуже різким, тому третю частину вартості послуг компенсує держбюджет. Ряд послуг бюджет повністю бере під свою опіку. Зокрема, йдеться про ремонт дитячих і спортивних майданчиків, підготовку до осінньо-зимового сезону, обслуговуванню систем протипожежної автоматики димарів у будинках вищих за 13 поверхів», - сказав О.КОЗУБ.
Секретар міськради також зазначив, що «малозабезпечені верстви населення і пільгові категорії не постраждають - пільги і субсидії діятимуть і надалі», і додав, що «завдяки дотації з бюджету тарифи в Полтаві залишатимуться найнижчими в Україні".
Нагадаємо, в Дніпропетровську платять 1.44 грн. за квадратний метр, Донецьку - 1.56 грн, Миколаєві - 1.05 грн, Луганську - 0.98 грн.
УНІАН
Идентификатор: 3826