Орендні ставки на торгові приміщення в Києві торік зросли на 50% - до 128 дол. за кв. м

Орендні ставки на торгові приміщення в Києві торік зросли на 50% - до 128 дол. за кв. м

У 2007 році зростання орендних ставок на торгові приміщення в столиці становило близько 50% - з 85 дол. за кв. м до 128 дол. за кв. м.
Про це УНІАН повідомили в компанії Concorde Development.
Значне зростання орендних ставок аналітики пояснюють декількома причинами: відсутність широкої пропозиції якісних площ на ринку торгової нерухомості, постійне перенесення термінів здачі в експлуатацію торгових центрів, стрімке зростання роздрібного товарообігу, прихід до України російських і зарубіжних торгових мереж.
Вартість оренди в торгових центрах Києва для якірних орендарів становить 15-20 дол. за кв. м на місяць і 50-200 дол. - для решти орендарів. Середня ставка оренди київських об`єктів торгової нерухомості наприкінці минулого року становила близько 80 дол. за кв.м. Середня ціна продажу одного квадратного метра торгової нерухомості наприкінці 2007 року досягла 6 тис. дол.
Довідка УНІАН. Concorde Development надає повний комплекс професійних послуг на ринку нерухомості України - від придбання земельної ділянки і розробки концепції до введення об`єкту в експлуатацію. Concorde Development заснована в 2006 році інвестиційним банком Concorde Capital.
УНІАН
Идентификатор: 3838