До 5 березня буде уточнено списки інвесторів і проведено інвентаризацію майна «Еліта-центру»

До 5 березня буде уточнено списки інвесторів і проведено інвентаризацію майна «Еліта-центру»

До 5 березня буде уточнено списки інвесторів і проведено інвентаризацію майна «Еліта-центру».
Як повідомили УНІАН у прес-центрі Мінрегіонбуду, таке рішення ухвалене на засіданні Комісії з розв’язання проблеми забезпечення житлом інвесторів, які зазнали збитків у результаті діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр», що проходить під головуванням міністра регіонального розвитку і будівництва Василя КУЙБІДИ.
На початку засідання було вирішено включити до складу Комісії трьох представників від потерпілої сторони. Також голова Комісії В.КУЙБІДА виніс на розгляд питання про хід виконання завдань, даних на попередньому засіданні, зокрема, уточнення списків постраждалих, проведення інвентаризації майна "Еліта-центру".
Перше має виконати КМДА спільно з представниками потерпілої сторони шляхом опрацьовування матеріалів кримінальної справи, на підставі яких під час слідства встановлено 1779 осіб, які постраждали в результаті діяльності групи будівельних компаній «Еліта-центр».
Причини невиконання цього завдання сторони не назвали, проте домовилися, що в суботу, 1 березня, на зборах постраждалих інвесторів будуть визначені їх представники для уточнення списків спільно з КМДА. Як було сказано, це завдання має бути виконане до середи, 5 березня.
До цієї ж дати представники від КМДА пообіцяли провести інвентаризацію майна «Еліта-центру».
Також на зборах інвестори самі вирішуватимуть, кому з них необхідно надати житло в першу чергу, говориться в повідомленні прес-служби.
Як відомо, активи «Еліта-центру» розглядаються як одне з джерел відшкодування втрат інвесторів. Проте, як було сказано на засіданні, розпоряджатися майном «Еліта-центру» можна буде тільки після вироку суду, тобто після визнання в судовому порядку цивільних позивачів у справі. Оскільки, як прозвучало на засіданні, судовий процес може розтягнутися не на один рік, потрібне ухвалення відповідного політичного рішення.
Що стосується будівництва житла для потерпілих осіб, то, за словами керівництва «Київміськбуду», на сьогоднішній день підписано інвестиційні угоди на 12 земельних ділянок і ведуться проектні роботи, вартість яких становить 35 млн. грн.
Чергове засідання Комісії відбудеться наступного тижня.
УНІАН
Идентификатор: 3844