Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект забудови двох мікрорайонів на Осокорках

Містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект забудови двох мікрорайонів на Осокорках

Архітектурно-містобудівна рада Києва відправила на доопрацювання проект будівництва житлових будинків з об`єктами соціальної та інженерної інфраструктури в 7-му і 8-му мікрорайонах житлового масиву «Осокорки-Центральні» в Дарницькому районі столиці.
Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Містобудівної ради.
Проект розроблено КП «Житлоінвестпроект” на замовлення КП «Житлоінвестпроектбуд-УКБ».
За словами головного архітектора проекту Володимира ЛАШКА, проект передбачає будівництво житлових будинків висотністю 20, 23, 25 поверхів і об`єктів соціальної інфраструктури – дитсадка, школи, поліклініки тощо на території загальною площею 33,6 га. Він відзначив, що на сьогоднішній день земельна ділянка вільна від забудови.
Планується, що площа забудови обох мікрорайонів становитиме 96,6 тис. кв. м, площа вбудованих нежитлових приміщень становитиме 491 кв. м. У мікрорайонах планується будівництво житла загальною площею 491 тис. кв. м (6278 квартир), із них у 7-му мікрорайоні побудують 225 тис. кв. м житла для 6069 жителів, а в 8-му мікрорайоні – 265,8 тис. кв. м житла для 8246 жителів.
Підземні паркінги розраховані 988 машиномісць, на відкритих автостоянках – 817 машиномісць.
За даними представника замовника проекту, 30% загальної площі становитиме соціальне житло для пільговиків і черговиків, а решта площ – для комерційного використання.
Під час обговорення проекту члени Містобудівної ради висловили думку, що проектувальники представили гірший варіант типових панельних будинків 60-х років. Крім того, відсутня єдина концепція забудови житла, а також є огріхи в містобудівному аспекті.
Підбиваючи підсумки розгляду проекту, головний архітектор Києва Василь присяжнюк відправив проект на доопрацювання, зазначивши, що об`єкти соціальної інфраструктури необхідно розглядати окремо.
УНІАН
Идентификатор: 3850