У Києві поблизу площі Перемоги планується побудувати житлово-громадський комплекс

У Києві поблизу площі Перемоги планується побудувати житлово-громадський комплекс

Містобудівна рада Києва розглянула та подала на доопрацювання містобудівне обґрунтування розташування житлово-громадського комплексу з вбудованими та прибудованими приміщеннями під офіси та торговельно-розважальні заклади на вул. Златоустівській, поблизу площі Перемоги.
Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, багатофункціональний комплекс площею майже 20 тис. кв. м. пропонують розташувати на території колишньої тютюнової фабрики. Структура включатиме торговельно-розважальну, готельну, офісну та житлову частини. Окрім того, заплановано і дитячий дошкільний комплекс та чотирирівневий підземний паркінг.
Як повідомив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Василь присяжнюк, основними зауваженнями до виконавця були недосконала розробка пішохідної та транспортної системи комплексу. Необхідно врахувати нинішнє транспортне навантаження на прилеглі автомагістралі та значне збільшення потоку автомобілів внаслідок функціонування цього комплексу. Окрім того, при розробці проекту не менш важливо звернути увагу на майбутнє розташування станції метро поблизу ділянки, що вимагає влаштування комфортної пішохідної зони.
«Потрібно детально вивчити існуючу ділянку та розробити найоптимальнішу транспортну схему, яка забезпечить вільний рух автомобілів поблизу комплексу, а також не вплине на «легені» вулиці, бульвар Шевченка», – розповів В.Присяжнюк. Одним із шляхів розвантаження бульвару має стати тунель від площі Перемоги до Броварського проспекту, проект будівництва якого планується розробити за дорученням Київського міського голови Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО.
УНІАН
Идентификатор: 3855