Містобудівна рада Києва попередньо схвалила проект створення музейного комплексу «Мистецький арсенал»

Містобудівна рада Києва попередньо схвалила проект створення музейного комплексу «Мистецький арсенал»

Містобудівна рада Києва розглянула та попередньо схвалила проект створення культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький арсенал».
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, згідно з проектом, стару будівлю арсеналу реставрують та пристосують до музею, а вхідний комплекс планують обладнати окремо, або з боку вул. Івана Мазепи або з допомогою побудови піраміди у дворі будівлі. Це питання рекомендовано доопрацювати проектній організації, урахувавши необхідність створення комфортного входу та виходу великої кількості відвідувачів музею.
Також автори проекту пропонували створити три підземні поверхи для розміщення інженерних мереж, вестибулю та іншого господарства, але дана пропозиція була відхилена, оскільки таке спорудження може вплинути на рівень грунтових вод у зоні будови.
Натомість пропонувалося створити 4-й поверх у вигляді мансард висотою 1,4-1,5 м для розміщення відкритих фондів музею. Але, оскільки будівля «Арсеналу» є пам’яткою архітектури, містобудівна рада заборонила і надбудову.
Як зазначив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА Василь присяжнюк, перед архітекторами, які працюють над проектом створення музейного комплексу, поставили складне завдання: зберегти існуючий вигляд споруди і водночас подбати про її інженерне забезпечення, яке має включити повний комплекс необхідних для повноцінного функціонування мереж – освітлення, кондиціонування, опалення, пожежної безпеки тощо.
УНІАН
Идентификатор: 3861