Одеська облрада затвердила регіональну програму підготовки до Євро-2012, виключивши з неї пункт про будівництво стадіону в Лузанівці

Одеська облрада затвердила регіональну програму підготовки до Євро-2012, виключивши з неї пункт про будівництво стадіону в Лузанівці

Одеська обласна рада затвердила обласну програму підготовки до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Як передає кореспондент УНІАН, програма була затверджена сьогодні на сесії міськради.
При цьому депутати виключили з документа пункт про будівництво резервного стадіону в одеському мікрорайоні Лузанівка.
Нагадаємо, згідно з аналогічною програмою, нещодавно прийнятою Одеською міськрадою, місцевим організаторам Євро-2012 належить у стислі терміни реконструювати стадіон «Чорноморець» у парку ім. Т.Шевченка й побудувати футбольний стадіон на 30 тис. місць у мікрорайоні Лузанівка.
Водночас, проти спорудження в цьому районі резервного стадіону виступає футбольний клуб «Чорноморець», що належить фінансовій групі «Примор`я». На думку представників «Чорноморця», будівництво стадіону «знищить паркову зону й закриє доступ до моря».
Нагадаємо, на підготовку Одеси до європейської першості планується витратити 15 млрд. грн., зокрема 3 млрд. намічено направити з державного бюджету. 103,3 млн. грн. направить обласна рада, а 608,9 млн. надійдуть із міської казки. Решту 11,3 млрд. грн. становитимуть приватні інвестиції.
Програма передбачає модернізацію спортивних об`єктів області відповідно до вимог УЄФА, зокрема, реконструкцію стадіону в парку ім. Т.Шевченка, розвиток транспортної й туристичної інфраструктури, заходи із забезпечення безпеки.
УНІАН
Идентификатор: 3864