15 іноземних архітектурних компаній бажають взяти участь у конкурсі з коригування Генплану розвитку Києва - Басс

15 іноземних архітектурних компаній бажають взяти участь у конкурсі з коригування Генплану розвитку Києва - Басс

15 іноземних архітектурних компаній бажають взяти участь у конкурсі з коригування Генерального плану розвитку Києва. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Денис БАСС, розповідаючи про перші результати участі київської делегації у Міжнародному інвестиційному форумі в Каннах.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації, за словами Д.БАССА, «вчора ми зустрічались з архітекторами, які бажають взяти участь у конкурсі з коригування Генерального плану розвитку Києва, що незабаром проводитиме КМДА. Таких архітектурних компаній виявилось 15, з них 10 вже надали попередню згоду на участь у конкурсі”. Як розповів Д.БАСС, “найцікавішою виявилась зустріч з архітектором, який працює у Венеції. Зважаючи на унікальність цього італійського міста, де переважають пішохідні зони, місцеві архітектори пішли шляхом оптимального розміщення соціальних об`єктів, популяризації туризму і покращення транспортної інфраструктури, а не кардинальної зміни архітектури. Нам цікавий такий досвід, а вони зацікавлені в співпраці”.
Представник КМДА розповів про плани провести попередні зустрічі з компаніями, які спеціалізуються на будівництві метрополітену. “Важливо, що ці компанії будують метро не в тому традиційному розумінні, як ми звикли бачити – облаштування лише підземних станцій, а в розумінні комплексного будівництва – як підземної так і наземної частин, тобто забудови повної інфраструктури. Це дуже актуальне для нас питання, адже саме зараз ми проектуємо будівництво метро на Троєщину. Тож користуючись нагодою, ми можемо втілити цікаві пропозиції наших колег в життя. Ще ми плануємо зустрітись з компаніями, які займаються будівництвом тунелів і мостів», - додав перший заступник голови Київміськдержадміністрації.
Делегація Київської міської державної адміністрації на чолі з Д.БАССОМ перебуває з робочим візитом у Каннах (Франція), в рамках участі у виставці «World property market».
«World property market» – найбільш авторитетний та представницький інвестиційний форум в Європі, який збирає всіх найвпливовіших учасників сектора – від розробників концепції розвитку території до інвесторів. Київ представлятиме на виставці декілька важливих проектів, які потребують залучення інвестиційних коштів. Ці проекти в основному спрямовані на розв`язання транспортних проблем столиці, розбудови інфраструктури, підготовки міста до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу-2012.
УНІАН
Идентификатор: 3922