`Київміськбуд` наголошує, що не зупинить будівництво об`єктів, по яких укладено угоди та договори з інвесторами

`Київміськбуд` наголошує, що не зупинить будівництво об`єктів, по яких укладено угоди та договори з інвесторами

Прес-служба холдингової компанії «Київміськбуд» від імені президента «Київміськбуду» Петра ШИЛЮКА та Правління компанії офіційно заявляє, що «Київміськбуд» не призупинив і в жодному разі не зупинить будівництво жодного з об`єктів нерухомості, по яких укладено Угоди та Договори з довірителями коштів, як фізичними, так і юридичними особами.
Про це наголошується в заяві прес-служби «Київміськбуду», переданій УНІАН.
У документі зазначається, що всі без винятку зобов`язання з будівництва та передачі в експлуатацію об`єктів нерухомості будуть виконані в терміни, обумовлені договірними зобов`язаннями сторін.
"Холдингова компанія «Київміськбуд», як найбільший оператор ринку нерухомості України, будівельний комплекс, що об`єднує в своєму складі близько 100 спеціалізованих та промислових підприємств, повною мірою розділяє тривогу суспільства за ситуацію, яка складається в будівельній галузі України і може призвести до вкрай негативних наслідків для економіки країни. Саме необхідності прийняття рішучих заходів для виправлення становища, недопущення виникнення кризових явищ в будівництві було присвячено засідання Ради директорів Будівельної палати України, яке відбулось 16 липня”, - повідомляє прес-служба компанії.
У “Київміськбуді” відзначають, що деякими журналістами було не зовсім правильно сприйнято думку президента ХК «Київміськбуд» П.ШИЛЮКА, висловлену ним на засіданні Будівельної палати, щодо намірів холдингу в умовах передкризової ситуації на ринку нерухомості та будівництва. Зокрема, нагадує прес-служба, мова йшла про вимушене призупинення будівництва деяких об`єктів.
“Президент ХК «Київміськбуд» П.ШИЛЮК говорив саме про те, що в разі, якщо ситуація на ринку нерухомості буде і надалі погіршуватися, а з боку влади не буде вжито стабілізаційних заходів, компанія вимушена буде призупинити роботи по об`єктах задільної програми будівництва, тобто тих, які не надходили у продаж, та переглянути перелік об`єктів, по яких ведуться підготовчі роботи. Але це не стосується будівництва житла, в які вже інвестовано кошти громадян”, - йдеться у заяві “Київміськбуду”
В документі зазначається, що “президент ХК «Київміськбуд» висловлює жаль та особисту стурбованість щодо такого можливого розвитку подій і закликає всі небайдужі сили суспільства зробити все необхідне для того, щоб і надалі ринок первинної нерухомості продовжував наповнюватися новими будівельними пропозиціями, прийнятними для людей із середнім рівнем доходів. Розвиватиметься будівництво – розвиватиметься економіка держави”.
Довідка УНІАН. Холдингова компанія «Київміськбуд» - найбільша будівельна компанія України. 80% її акцій належить київській територіальній громаді та перебуває в управлінні Київської міськдержадміністрації.
До холдингу належать 38 акціонерних товариств, від 10% до 30% акцій яких належить компанії; 6 дочірніх підприємств, в яких "Київміськбуд" володіє 100% пакетом акцій; 51 підприємство - на правах асоційованих членів.
За підсумками 2007 року холдингова компанія «Київміськбуд» ввела в експлуатацію в Україні 731,7 тис. кв. м житла, що на 0,8% більше, ніж 2006 року.
Торік компанія забезпечила введення в експлуатацію 43 багатоповерхових будинків, з них у регіонах України введено в експлуатацію 10 житлових будинків площею 91,8 тис. кв.м.
У Києві 2007 року компанія ввела 320,9 тис. кв. м житла як замовник і 427,5 тис. кв. м житла як інвестор. Також компанія побудувала п`ять шкіл і один дитячий садок.
Частка інвестицій населення в будівництво житла компанією 2007 року становила 82,6% (2006 року - 75,9%).
УНІАН
http://www.unian.net
Идентификатор: 4369