Мін`юст: З 1 січня в Україні набирають чинності 15 законів, 4 укази Президента та 25 актів Кабінету Міністрів України

Мін`юст: З 1 січня в Україні набирають чинності 15 законів, 4 укази Президента та 25 актів Кабінету Міністрів України

З 1 січня 2009 року в Україні набирають чинності 15 законів, 4 укази Президента України та 25 актів Кабінету Міністрів України. Про це повідомив Міністр юстиції України Микола Оніщук.

Серед них набуває чинності Закон України `Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків`. Закон регулює правові, майнові, економічні, соціальні, організаційні питання щодо забезпечення реалізації конституційного права на житло громадян, які тривалий час на законних підставах проживають у гуртожитках, призначених для проживання одиноких громадян або для проживання сімей.

Ще один базовий закон – `Про першочергові заходи щодо запобігання негативними наслідками фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України`. Зазначений Закон спрямований на забезпечення конституційних прав громадян, гарантування економічної безпеки держави, мінімізації можливих збитків для економіки та фінансової системи України від фінансової кризи, яка охопила більшу частину промислово розвинутих країн. Крім того, зазначеним Законом внесено зміни до ряду законів України та до Бюджетного і Господарського кодексів України щодо видатків, пов’язаних з капіталізацією банків, та видатків, що здійснюються із Стабілізаційного фонду.

Рештою законів, що набирають сили в перший день нового року, за словами Міністра юстиції, вносяться зміни до чинного законодавчого масиву.

ПОСТАНОВИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ (з ухвалених у 2008 році):
`Про заходи щодо здешевлення вартості будівництва житла`. Зазначеною постановою внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2007 р. № 40 `Про встановлення граничного розміру коштів замовників, що залучаються для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів та установлено граничний розмір коштів замовників, що залучаються для розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населених пунктів (з урахуванням вартості робіт, передбачених вихідними даними на проектування), не може перевищувати: 5 відсотків вартості будівництва інженерних споруд та нежитлових будинків (крім будівель закладів культури і закладів освітнього, медичного та оздоровчого призначення); 2 відсотків вартості спорудження житлових будинків, будівель закладів культури і закладів освітнього, медичного та оздоровчого призначення.

`Про затвердження Технічного регламенту приладів, що працюють на газоподібному паливі`. Зазначеною постановою затверджено Технічний регламент, який визначає вимоги до приладів, що працюють на газоподібному паливі, їх безпеки, процедури підтвердження відповідності таким вимогам, і встановлює вимоги щодо маркування і введення в обіг.

`Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів`. Зазначений Порядок встановлює механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5237