Мінрегіонбуд планує залучати інвесторів до розроблення природних родовищ нерудних матеріалів

Мінрегіонбуд планує залучати інвесторів до розроблення природних родовищ нерудних матеріалів

Пожвавити інвестиційну діяльність у будівельному комплексі може залучення коштів іноземних інвесторів у розвиток розроблень природних родовищ нерудних матеріалів, які використовуються для виробництва будівельних матеріалів та виробів будівельного призначення, у першу чергу тих, що ми імпортуємо: утеплювачі, керамічні плитки, санфаянс, лінолеум, вапно. За словами Міністра регіонального розвитку та будівництва України Василя Куйбіди, це стосується також родовищ карбонатних та глинистих порід, які є основою для виробництва цементу (41 родовище, з яких розробляється 25), цегельно-черепичної сировини (1876 родовищ, розробляється 399), піску будівельного (461 родовище, розробляється 151), каменя будівельного (780 родовищ, розробляється 422), а також родовищ інших нерудних матеріалів, які розташовані практично у всіх регіонах і недостатньо використовуються.

`Для цього у державі слід створити відповідні умови для зацікавленості інвесторів вкладати кошти у цю сферу, у першу чергу, делегувати місцевим органам право надання дозволів на розробку родовищ, а інформацію про такі родовища зробити доступною для інвесторів`, - зазначив Василь Куйбіда.

Нові розроблення родовищ нерудних матеріалів, як поінформував Міністр, сприятимуть розвитку вітчизняного виробництва якісних будівельних матеріалів та виробів будівельного призначення, створенню нових робочих місць в гірничорудній промисловості, у промисловості будівельних матеріалів та будівельній галузі, що в свою чергу призведе до збільшення обсягів податкових надходжень до державного бюджету України.

`Все це дуже важливі питання, але основне від чого потерпає будівельний комплекс – це нестача замовлень. Тому головне – визначити і знайти реальні джерела фінансування для реалізації найважливіших проектів у всіх секторах економіки`, - підкреслив Василь Куйбіда.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5342