Мінрегіонбуд і ПРООН підписали Меморандум про взаєморозуміння на підтримку сталого розвитку територій України

Мінрегіонбуд і ПРООН підписали Меморандум про взаєморозуміння на підтримку сталого розвитку територій України

Для спільної роботи із забезпечення сталого розвитку територій України, сприяння територіальній реформі, децентралізації та доброго врядування Міністерство регіонального розвитку та будівництва України і ПРООН підписали Меморандум про порозуміння.

Програма розвитку ООН (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією, яка виступає за позитивні зміни в країнах, що розвиваються, надаючи їм доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів.

Положення Меморандуму обговорювалися в ході офіційної зустрічі між представниками Міністерства та ПРООН. Від ПРООН у зустрічі взяли участь Йоанна Казана-Вишньовецька, заступниця Постійного Представника ПРООН в Україні, Оксана Реміга, старший програмний менеджер ПРООН, Ірина Скалій, менеджер проекту ПРООН/МПВСР, від Міністерства – Анатолій Ткачук, заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України, В’ячеслав Толкованов, директор Департаменту міжнародного співробітництва, інвестиційного розвитку та з питань європейської інтеграції Міністерства регіонального розвитку та будівництва України.

Під час зустрічі Йоанна Казана-Вишньовецька та Анатолій Ткачук підписали двосторонній Меморандум про порозуміння для забезпечення сталого розвитку територій України, сприяння посиленню механізму децентралізованого розвитку через місцеве та регіональне самоврядування, покращення адміністративно-територіального стану України та якості послуг, що надаються громадянам.

Мінрегіонбуд, за словами заступника Міністра Анатолія Ткачука, готовий застосовувати інноваційні підходи та досвід для покращення регіональної політики та якості надання послуг громадянам.

`Україні потрібна нова, сучасна ідеологія державного будівництва. Необхідно розробити модель, яка, з одного боку, має ґрунтуватися на власне українських національних традиціях розвитку місцевого самоврядування, а з другого – враховувати новітні здобутки в царині місцевого самоврядування і регіонального розвитку`, – сказав Анатолій Ткачук.

Згідно з Меморандумом, Мінрегіонбуд та ПРООН співпрацюватимуть у сфері зміцнення місцевого та регіонального розвитку на основі децентралізації, розробки та розповсюдження найкращих практик у розбудові регіонів. Партнери сприятимуть децентралізації, адміністративно-територіальній реформі через експертну підтримку, наукові дослідження, зміцнення потенціалу місцевої та регіональної влад для надання якісних послуг. Окрім цього, Мінрегіонбуд і ПРООН зосередять свої зусилля на зборі найкращих практик і досвіду в сфері місцевого самоврядування, регіонального розвитку і надання рекомендацій на основі реального досвіду роботи з органами регіонального самоврядування та місцевими громадами.
http://www.kmu.gov.ua
Идентификатор: 5362