Мінрегіонбуд нагадує про дію нового Порядку прийняття об`єктів в експлуатацію

Мінрегіонбуд нагадує про дію нового Порядку прийняття об`єктів в експлуатацію

З початку 2009 року набула чинності Постанова КМУ №923 від 8 жовтня 2008 року `Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів`. Щодо відпрацювання цього порядку перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута провів нараду з керівниками Держархбудінспекції, територіальних органів Держархбудінспекції та ряду будівельних компаній.

Новий Порядок визначає, що прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів здійснюється комісією, яка утворюється інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, яка видала дозвіл на виконання будівельних робіт на підставі письмової заяви замовника об’єкта будівництва, форма якої затверджується в установленому порядку Мінрегіонбудом. Комісія формується протягом трьох робочих днів з дня подання замовником відповідної заяви. До складу приймальної комісії, як визначає Порядок, включаються представники замовника, генерального проектувальника, страхової компанії (один з яких є головою приймальної комісії), генерального підрядника, інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, відповідного комітету доступності (за згодою), а також представники органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування та експлуатаційних організацій за їх згодою.

Приймальна комісія, як йшлося на нараді, перевіряє відповідність архітектурних, конструктивних та інженерно-технічних рішень закінченого будівництвом об’єкта погодженому та затвердженому проекту, виконавчій документації, державним стандартам, будівельним нормам і правилам, технічним умовам, іншим нормативним документам; виконаних будівельно-монтажних робіт вимогам нормативної документації; результатів проведених індивідуальних і комплексних випробувань обладнання нормативним показникам; змонтованого інженерного, технологічного обладнання та документального підтвердження відповідності виконаних робіт вихідним даним.

Перевірка приймальною комісією готовності об’єкта до експлуатації проводиться протягом 10 робочих днів від дати її утворення.

Результати роботи приймальної комісії оформляються актом готовності об’єкта до експлуатації. Якщо у триденний термін акт готовності об’єкта до експлуатації не підписаний членом приймальної комісії або його керівником та не подані письмові обґрунтування відмови від підписання акта готовності об’єкта до експлуатації, він вважається таким, що підписаний представником цього органу без зауважень.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5448