Президент обговорив із харківською владою підготовку міста до проведення Євро-2012

Президент обговорив із харківською владою підготовку міста до проведення Євро-2012

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч із головою Харківської обласної державної адміністрації Арсеном Аваковим та Харківським міським головою Михайлом Добкіним.

Головна тема, що обговорювалася під час зустрічі - подальша підготовка м.Харкова до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Президент України поінформував присутніх, що на 29 травня, п`ятницю, заплановано зустріч за участю Прем`єр-міністра України, Голови Верховної Ради, лідера опозиції, під час якої буде сформовано єдину позицію виконавчої влади, парламенту щодо підтримки необхідних заходів у рамках підготовки до Євро-2012.

За словами Глави держави, на базі вироблених домовленостей наступного тижня буде проведено засідання Координаційної ради з підготовки до Євро-2012, куди будуть запрошені мери міст, які прийматимуть чемпіонат, голови відповідних обласних державних адміністрацій та уряд. `На засіданні базові домовленості мають бути закріплені на формальному рівні`, - сказав Президент.

Також, за словами В.Ющенка, починаючи з наступної середи, з кожним приймаючим Євро-2012 містом буде проведено окрему консультацію щодо нагальних питань підготовки до чемпіонату. `На зустрічах ми формуємо перелік об`єктів, режим їх фінансування тощо`, - зазначив Президент.

Говорячи про підготовку Харкова до Євро-2012, Президент наголосив, що перед містом стоять конкретні цілі та завдання: завершити підготовку стадіону, здійснити розбудову мережі закладів розміщення, забезпечити транспортне сполучення.

Зі свого боку, під час зустрічі А.Аваков зокрема повідомив, на 30 листопада заплановане введення в експлуатацію стадіону `Металіст`, що на півроку раніше запланованого терміну. Стадіон розрахований на 42 тисячі глядачів.

http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 5974