Фінансування будівництва стадіону у Львові, який претендує на проведення матчів ЄВРО-2012, буде вирішено – В. Ющенко

Фінансування будівництва стадіону у Львові, який претендує на проведення матчів ЄВРО-2012, буде вирішено – В. Ющенко

Фінансування будівництва стадіону у Львові, який претендує на проведення матчів чемпіонату з футболу ЄВРО-2012, буде вирішено. На цьому наголосив Президент України сьогодні на прес-конференції у Львові. `Стадіони повинні бути бездоганно забезпечені фінансуванням, без жодних дискусій і зволікань`, – сказав Президент. Віктор Ющенко повідомив, що досягнуто домовленість про те, що ВАТ `Укрексімбанк` буде розпочато кредитування цього інвестиційного проекту під заставу цінних паперів (муніципальних облігацій) м. Львова. При цьому Президент наголосив, що емісія цінних паперів має відбутися якомога оперативніше. Наразі досягнуто домовленості, що вже у червні Укрексімбанк викупить цих паперів на сто мільйонів гривень, потім у кожному кварталі здійснюватиме покупку на таку саму суму. Решта 200 мільйонів, які мають бути профінансовані у 2010 році на будівництво стадіону, також будуть забезпечені відповідними джерелами, запевнив Президент.
Основне завдання, яке Глава держави визначив для Львова у рамках підготовки міста до ЄВРО-2012, – надолуження графіка виконання будівельних робіт на стадіоні.

Президент нагадав про рішення, яке у травні ухвалив виконавчий комітет уефа щодо чотирьох українських міст і назвав його чіткою дорожньою картою, яка має бути виконана українською стороною, `щоб здійснити мрію як Львова, так і решти міст-кандидатів приймати чемпіонат`.

За словами Президента, він оптимістично дивиться на перспективи реалізації цього проекту, який для України став гарною нагодою провести модернізацію відповідної інфраструктури та хорошим приводом порозумітися на знаковій для нації події всередині політичної центральної та місцевої еліти. `У наших руках повинна бути перемога, запасного варіанту немає`, – сказав В.Ющенко про підготовку України до ЄВРО-2012.

Глава держави наголосив, що тримає під контролем підготовку України до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

За результатами засідання УЄФА 12-13 травня цього року прийнято рішення щодо можливого визначення м. Львова містом проведення матчів ЄВРО-2012, за умови виконання вимог УЄФА щодо підготовки інфраструктури. Зокрема, орган місцевого самоврядування міста не пізніше 31 серпня 2009 року повинен надати УЄФА достатні докази того, що проблемні питання підготовки стадіону будуть вирішені для проведення будь-якого потенційного групового матчу УЄФА ЄВРО 2012.

http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 5976