Ірена Кільчицька: `Можливість укладати тимчасові договори оренди комунального майна на термін до 6 місяців сприятиме надходженню додаткових коштів до бюджету міста`

Ірена Кільчицька: `Можливість укладати тимчасові договори оренди комунального майна на термін до 6 місяців сприятиме надходженню додаткових коштів до бюджету міста`

Зараз є близько 20 орендарів, які згодні буквально завтра укласти тимчасові договори оренди приміщень комунальних установ


За ініціативою управління комунального майна, на сесії Київради 21 травня поточного року було прийнято рішення про надання дозволів на укладання тимчасових договорів оренди комунального майна терміном до 6 місяців. Це рішення, окрім забезпечення більш ефективного використання нерухомого майна, сприятиме значному додатковому наповненню бюджету міста від оренди.

`Для укладення договору оренди комунального майна необхідно пройти відповідні процедури та взяти участь у конкурсі. Це займає від 3 до 6 місяців, а іноді навіть і більше. Прийняття цього рішення дозволить до проведення основного конкурсу з відбору орендарів надавати приміщення комунальних установ у тимчасову оренду. При цьому, ці ж самі орендарі зможуть одночасно з іншими брати участь у конкурсі`, - зазначила перший заступник голови КМДА Ірена Кільчицька.

За її словами, в тимчасових договорах оренди до 6 місяців буде передбачено, що в разі, якщо конкурс буде проведено раніше, то орендарі згодні у будь який момент звільнити приміщення.

Зараз є близько 20 орендарів, які згодні буквально завтра укласти тимчасові договори оренди приміщень комунальних установ. Тобто завтра, фактично, вже громадськість зможе отримувати додаткові кошти в бюджет.

`Це говорить про високий менеджмент, гнучкий підхід у господарському використанні комунального майна`, - додала Ірена Кільчицька.

http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 5978