Мінрегіонбуд: Готуються зміни до чинного законодавства, за якими неможливо буде одержати субвенції з бюджету населеним пунктам, що не мають генеральних планів

Мінрегіонбуд: Готуються зміни до чинного законодавства, за якими неможливо буде одержати субвенції з бюджету населеним пунктам, що не мають генеральних планів

Найближчим часом будуть прийняті зміни до чинного законодавства, які унеможливлять спрямування коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам тим населеним пунктам, які не мають генеральних планів. Про це повідомив журналістам Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

За словами Міністра, за відсутності генеральних планів населених пунктів неможливо усвідомлено розвивати їх.

`Будь-яка стратегія розвитку території залишається шматком паперу, якщо вона не прив’язана до землі, не лягла в основу генерального плану`, – підкреслив Міністр.

Василь Куйбіда зазначив, що багато населених пунктів не мають генеральних планів не тому, що бракує коштів на розробку такої документації: `Аргументи відсутності коштів невиправдані. При відсутності генпланів, легше враховувати `аргументи` інвесторів, аніж інтереси територіальної громади`, – сказав Міністр.

Він повідомив, що чинне законодавство розвиватиметься у напрямку більш жорсткого контролю за використанням території:

`Невдовзі будуть прийняті зміни до діючого законодавства і ніякі субвенції не йтимуть на території, де немає генерального плану розвитку. Це має бути загальнодержавною політикою. Якщо місцева влада не усвідомлює, як буде розвиватися населений пункт, то вона буде і нераціонально використовувати державні кошти`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 5972