Генплан столиці розроблять до кінця 2010 р

Генплан столиці розроблять до кінця 2010 р

Генеральний план розвитку столиці має бути підготовлено до кінця 2010 року.

Про це в інтерв’ю столичній муніципальній газеті `Хрещатик` повідомив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій БРОНЕВИЦЬКИЙ.

За його словами, концепцію Генплану на розгляд Київради винесуть у грудні наступного року.

`Ми визначили замовника — Головне управління містобудування і архітектури. Проведено тендер і на генпідрядну організацію — КО `Центр містобудування та архітектури`. Вже розроблено програму — завдання розробки Генерального плану. Крім того, ми хочемо детальніше розробити інвестиційний розділ, чого немає в державних будівельних нормах. Фактично, закінчено збір вихідних даних. Нині чекаємо дані земельного кадастру для того, щоб скласти опорний план. Його плануємо завершити у вересні`, - відзначив він.

С.БРОНЕВИЦЬКИЙ також відзначив, що серед столичних перспективних територій для розвитку – квартали п’ятиповерхівок на Нивках, у Солом’янському районі, на лівому березі Києва. `Крім того, в місті досить багато територій, зайнятих промисловими підприємствами. На сьогодні вони працюють неефективно чи не в повну силу, або їх використовують не за цільовим призначенням. Тому зважаючи на те, що Київ потребує нових територій під будівництво і житла, і приміщень соціально-культурної сфери, ці промислові території доцільно розглядати як перспективні під забудову з іншим цільовим призначенням. Тому в новому Генеральному плані ми це будемо враховувати`, - підсумував він.
http://www.kreschatic.kiev.ua/
Идентификатор: 5998