За півтора роки у столиці з’явиться дві нові електропідстанції

За півтора роки у столиці з’явиться дві нові електропідстанції

Для забезпечення якісного проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році, у Києві необхідно побудувати електропідстанції `Олімпійська`, `Європейська`, `Московська`


Про це повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

`Для забезпечення якісного проведення футбольного чемпіонату Європи у 2012 році, у Києві необхідно побудувати електропідстанції `Олімпійська`, `Європейська`, `Московська`. Ще дві підстанції потужністю 330/35 кВт будуватиме `Укренерго`. Але, враховуючи перспективу розвитку нашого міста, ми плануємо додатково побудувати ще 6 підстанцій потужністю 110/10 кВт. Це потрібно, аби райони рівномірно отримували необхідну потужність і щоб у домівках усіх киян без винятку було світло і працювали важливі для життя побутові прилади: пральні машини, холодильники, електроплити, кондиціонери`, – поінформував Анатолій Голубченко.

Він зауважив, що підстанції `Олімпійська`, `Європейська` і `Московська` забезпечать необхідною потужністю вже сьогодні перевантажений центр міста, реконструйований НСК `Олімпійський` та новозбудовані готелі. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

`Будівництво нових електропідстанцій ми планували і до відбору у проведенні футбольного чемпіонату Європи. Але саме цей чинник допоміг нам зараз, адже будівництво електропідстанцій потрапило у програму підготовки до Євро-2012 і незабаром ми очікуємо отримати на їх будівництво гроші з державного бюджету. Будувати `Олімпійську` підстанцію ми розпочнемо вже у поточному році, а `Європейську` – наступного. Думаю, побудуємо обидві за 1,5 роки`, – додав Анатолій Голубченко.

Він додав, що орієнтовна вартість будівництва електропідстанцій складе 300 млн. грн. Фінансуватимуться роботи з міського і державного бюджетів за схемою 50/50.
http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 6014