Мінрегіонбуд запропонував єгиптянам кілька будівельних проектів

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Єгипту в Україні Ясіром Атефом та директором з розвитку бізнесу єгипетської будівельної компанії `Orascom Development Holding AG` Мухамедом Хейрі.

Нагадаємо, що `Orascom Development Holding AG` місяць тому заявила про свої наміри споруджувати в Україні доступне житло за кошти компанії.

Під час зустрічі сторони обговорили проекти, участь у реалізації яких могла б взяти `Orascom Development Holding AG`. Єгиптянам було запропоновано кілька проектів, зокрема будівництво доступного житла в регіонах України, під будівництво якого в кожному обласному центрі вже відведені земельні ділянки та в місті Києві, де виділено під будівництво доступного житла 20 гектарів землі. Також серед запропонованих проектів – будівництво туристичних містечок на території Івано-Франківської та Львівської областей (їхні проекти вже розроблено), будівництво нового міста на Арабатській стрілці (функціональне місто для відпочинку і лікування), будівництво нового району міста Керч. Останні два проекти, за словами Василя Куйбіди, передбачають використання відновлювальних джерел енергії.

У досягнутих домовленостях відзначено, що єгипетська сторона ретельно вивчить кожен запропонований проект і найближчим часом знову відвідає Україну.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6030