Мінрегіонбуд забезпечить нормативну основу для спорудження паркінгів в Україні

Мінрегіонбуд забезпечить нормативну основу для спорудження паркінгів в Україні

Міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда доручив структурним підрозділам відомства розробити типові умови: для встановлення на територіях існуючих міських відкритих автостоянок двоярусних конструкцій механізованих паркінгів; для розміщення над існуючими одноповерховими цегляними і металевими гаражами трьох- п’ятиярусних автоматизованих гаражів; для розміщення автоматичних гаражів над проїзною частиною існуючих автомобільних доріг та автомагістралей; для розміщення `перехоплюючи` гаражів біля аеропортів, залізничних та автомобільних вокзалів, транспортно-пересадочних вузлів (станцій метро, перетину основних транспортних магістралей, зупинок громадського транспорту); для встановлення на прибудинковій територій швидко монтованих конструкцій двоярусних механізованих паркінгів; для розміщення автоматизованих гаражів на прибудинковій території існуючої житлової забудови. 12 червня очільник Мінрегіонбуду ознайомився з роботою першого в Україні п’ятиярусного автоматизованого паркінгу та провів на базі Інституту паркувальних систем нараду щодо шляхів і напрямків збільшення кількості паркомісць у містах України.
Василь Куйбіда зазначив, що питаннями щодо нормативного забезпечення спорудження паркінгів в Україні Мінрегіонбуд займається ще з минулого року. Тоді Міністерством були визначені три стратегічні кроки для вирішення поставлених завдань:
1) внесення змін до ДБН 360-92 в частині створення умов для розміщення паркінгів, гаражів та автостоянок у містах України;
2) проектування та будівництво демонстраційних взірців автоматизованих та механізованих паркінгів;
3) розробка типових правил і спрощених процедур створення необхідної кількості парко місць на обмеженій міській території.

З 1 лютого 2009 року набули чинності зміни до ДБН 360-92 та збудовано демонстраційні взірці автоматизованих та механізованих паркінгів, вартість одного паркомісця яких складає 7-10 тис. доларів США. (На сьогоднішній день одне паркомісце в Києві коштує 25 тис. доларів США). До вересня місяця цього року всі необхідні типові умови розміщення паркінгів повинні бути розроблені. Що ж до питань, де і коли почнуть розміщувати паркінги, то, за словами Василя Куйбіди, такі рішення повинні приймати міські ради.

http://www.minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 6037