Пройшов другий неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних компаній

Пройшов другий неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних компаній

З 12 по 14 червня проходив Другий неофіційний чемпіонат Європи з футболу серед будівельних компаній, присвячений Євро-2012, пам’яті майстра спорту міжнародного класу Анатолія Пузача на НТК ім. В.М. Банникова (Верхнє поле НСК `Олімпійського`).

Організаторами чемпіонату виступили Міністерство регіонального розвитку та будівництва України, Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту, Комітет з будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики ВРУ та Федерація футболу України.

В чемпіонаті прийняли участь 10 команд українських, польських, білоруських, турецьких будівельних компаній, серед яких `Архітектурна майстерня Екодар` (http://www.bau.ua/f/architecture/), що посіла шосте місце серед будівельний футбольних команд.

Як зазначив голова Ради проведення чемпіонату, народний депутат України Зіновій Шкутяка: `… не тільки професіональним футболом живе Україна. Щодня на смарагдові килими виходять тисячі аматорських команд. В цьому розмаїтті любителів футболу, сподіваюсь, знайдеться місце і для будівельних компаній, на плечі яких незабаром ляже важкий тягар відновлення українських стадіонів і парків, доріг і аеропортів, готелів та митниць, комунікацій та електромереж. Ви люди шанованої праці, величезної сім’ї будівельників, які обожнюють футбол....Щиро вірю, що футбольний турнір буде розвиватися й надихне інші підприємницькі структури приєднатися до першопрохідців. Бо аматорський футбол – це, насамперед, здоровий спосіб життя. А здорова людина – здорова країна`.

Останній день чемпіонату ознаменувався проведенням матчів за визначення місць. Два тайми по 20 хвилин розставляли всі крапки над `і`; і тільки в боротьбі за перше місце командам-учасникам необхідно було наповну викластись за 90 хвилин.
Перше місце здобула команда `Гурост-буд` (Київська область).
Друге місце - `Київміськбуду` (Київ).
Третє місце - `Вігвам престиж` (Білорусія).

Будівельна футбольна феєрія завершилась закриттям турніру, під час якого міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда нагородив почесними грамотами Мінрегіонбуду організаційний комітет чемпіонату та футбольні команди-учасниці, а також цінними подарунками переможців.
Идентификатор: 6044