Іван Васюник обговорив з делегацією ділових кіл КНР можливість залучення кредитних ресурсів на об`єкти ЄВРО-2012

Іван Васюник обговорив з делегацією ділових кіл КНР можливість залучення кредитних ресурсів на об`єкти ЄВРО-2012

Віце-прем’єр-міністр України Іван Васюник провів зустріч із делегацією ділових кіл Китайської Народної Республіки щодо залучення кредитних ресурсів на підготовку об’єктів Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Українська сторона зробила презентацію таких об’єктів і висловила свою зацікавленість у залученні фінансових ресурсів китайського бізнесу під державні гарантії.

За словами Віце-прем’єра, сторони домовилися, що впродовж наступних днів роботи делегації будуть проведені детальні переговори між представниками китайських корпорацій та державними українськими структурами, такими, як `Укравтодор`, `Укрзалізниця`, `Укрдержавіація`, Міністерство культури та туризму. По завершенні цього візиту сторони затвердять план подальшої співпраці.

`Ідеальними обставинами є підписання в найближчий час рамкового документа між Україною та КНР, де був би визначений перелік проектів, а також масштаб кредитних ресурсів, які могла би отримати Україна на реалізацію цих проектів`, – наголосив Іван Васюник.

`Йдеться про готовність української сторони ще у 2009 році сприйняти кредитних ресурсів для реалізації тільки проектів будівництва доріг під ЄВРО-2012 на суму від 500 млн. доларів до мільярда доларів. Загальний пакет, який ми можемо представити і представили китайській стороні, складає декілька мільярдів доларів. Я ще раз хочу повторити, що механізми, масштаби співпраці будуть обговорюватися вже на формальній частині після завершення візиту на урядовому рівні`, - уточнив Віце-прем’єр.

Зі свого боку, голова делегації КНР, Віце-президент Китайської міжнародної асоціації підрядників пан Чі Чанхай підтвердив зацікавленість китайських структур у підготовці об’єктів футбольного турніру 2012 року.

Як повідомив журналістам голова китайської делегації, сьогодні було досягнуто двох надзвичайно успішних результатів. Перше: обидві сторони вважають, що така співпраця є важливою та необхідною. Друге: обидві сторони в принциповому плані домовилися, яким чином вони можуть подолати незручності, які, можливо, були б на шляху їхньої співпраці.

`Наша Асоціація і корпорації, які брали участь у перемовинах, дуже зацікавлені в інвестуванні у різні інфраструктурні об’єкти – побудові доріг, побудові енергетичних об’єктів, створенні транспортної мережі і розширення її, побудові різних нафтогазових комплексів, тобто це дуже широке коло питань. Але це мають бути капітальні інфраструктурні об’єкти`, - підкреслив пан Чі Чанхай.

Делегація ділових кіл Китайської Народної Республіки працюватиме в Україні до 24 червня. Віце-прем’єр очікує, що в найближчі декілька місяців українська сторона зможе повідомити про домовленості з китайською стороною, які конкретні проекти можуть реалізовуватися за рахунок кредитних ресурсів КНР.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6072