Бюджетне фінансування ставить під загрозу Євро-2012 - В.Ющенко

Бюджетне фінансування ставить під загрозу Євро-2012 - В.Ющенко

Президент Віктор Ющенко вважає, що бюджетне фінансування заходів, пов`язаних з підготовкою чемпіонату Євро-2012, може зірвати проведення цієї спортивної події в Україні.

Про це Глава держави заявив під час зустрічі зі студентами Харківщини, ректорами та викладачами вузів, науковцями області.

`Я добре пам`ятаю про проблеми в цій темі. Як ми можемо говорити про Євро-2012, якщо в бюджеті призначено 4,5 млрд. зі стабілізаційного фонду, а профінансовано 330 млн., а половина року пройшла? 30 листопада - Юріїв день. Щодо доріг - 2,5 млрд. зі стабфонду повинно піти на дороги, а профінансовано на 20 травня 30 млн., включаючи трасу Харків-Київ. Повірте, я не хочу виступати в ролі людини, яка приносить погані новини, але це серйозне застереження`, - сказав він.

Президент України додав, що у понеділок, 22 червня, під час зустрічі з Прем`єр-міністром багато часу приділив темі Євро-2012.

Він наголосив на тому, що чемпіонат є не лише спортивною подією, а важить для репутації України як держави. `Євро-2012 повинне нас об`єднати, ніхто не повинен бути в опозиції. Виграє навіть не спорт - Україна. Тому дискусії (які йдуть в Уряді), що кошторис має бути на 1 млрд. більше, не повинно бути...` - вважає Віктор Ющенко.

http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 6094