Уряд має забезпечити у 2009 році фінансування з Держбюджету двох базових програм із підготовки України до ЄВРО-2012

Уряд має забезпечити у 2009 році фінансування з Держбюджету двох базових програм із підготовки України до ЄВРО-2012

Кабінет міністрів України відповідно до своєї компетенції має забезпечити у 2009 році організацію фінансування з Держбюджету двох базових програм, які стосуються підготовки України до проведення ЄВРО-2012. Йдеться про кошти, передбачені у Держбюджеті на будівництво доріг та побудову спортивної інфраструктури. На цьому наголосив Президент України Віктор Ющенко сьогодні у Харкові в інтерв`ю журналістам.

Глава держави нагадав, що на будівництво доріг у бюджеті на 2009 передбачено 2,5 млрд. гривень, натомість освоєно лише 35 млн. грн. `Такий підхід є серйозною загрозою входження України у графік дорожнього будівництва`, - наголосив В.Ющенко.

Президент повідомив, що фінансування з центрального бюджету програм ЄВРО-2012 було одним із головних питань на його зустрічі із Прем`єр-міністром Ю.Тимошенко, що відбулася днями. `Загальна картина є досить складною і напруженою. Це тривожить`, - сказав Президент.

Водночас, констатував В.Ющенко, на сьогодні в Україні, на жаль, немає чіткого графіку виконання бюджетного фінансування будівництва доріг у рамках підготовки до чемпіонату. Президент відзначив, в тому числі це є і проблемою Харківщини, де йдеться про дорогу Київ-Харків. Він наголосив на тому, що проблема будівництва напряму пов`язана з нашою готовністю приймати ЄВРО-2012. Адже, як нагадав Президент, передбачалося, що завдяки дорогам буде забезпечено мережу доступу вболівальників та гостей чемпіонату до готелів, розміщених на інших територіях (поза межами міст). `Це серйозна проблема, і сьогодні уряд на своєму засіданні повинен був ще раз підійти до даного рішення`, - сказав В.Ющенко.

Говорячи про невирішене питання фінансування з Держбюджету спортивної інфраструктури, Президент нагадав, що на це в бюджеті передбачено 4,5 млрд. гривень. Лише для добудови спорткомплексу `Металіст ` на Харківщині з бюджету має бути виділено 250 млн. гривень.

Загалом, відзначив В. Ющенко, йдеться про проблему у фінансуванні у розмірі 7,5 млрд. гривень. `Я глибоко переконаний: уряд повинен ближчим часом через зміни до бюджету оптимізувати і знайти ті джерела, які можуть бути реальними наповнювачами`, - сказав Президент.

В іншому випадку, Президент не виключив, що зазначені кошти можуть бути віднесені до категорії дефіциту національного бюджету.

Говорячи про Харків, В.Ющенко відзначив, що загалом задоволений процесом підготовки міста до ЄВРО-2012. `Ми маємо у Харкові унікальну команду, яка забезпечує на найвищому пооб`єктному рівні виконання всіх робіт із підготовки`, - зауважив Президент.

За словами В.Ющенка, наразі у Харкова, окрім питання дорожнього будівництва, залишається ще одна проблема, вирішення якої знаходиться в компетенції уряду. Йдеться про будівництво злітно-посадкової смуги нового Харківського аеропорту.

`У цілому Харків - це місто, яке найбільше сьогодні відповідає графіку робіт, передбачених на другий квартал і загалом на 2009 рік`, - сказав Президент. Він висловив вдячність з цього приводу владі міста та області, представникам бізнесу, залученим до підготовки Харкова до ЄВРО-2012.
http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 6097