ВАТ `Нікопольський завод феросплавів` у червні 2009 року збільшило виробництво феросплавів по відношенню до травня до 124%

ВАТ `Нікопольський завод феросплавів` у червні 2009 року збільшило виробництво феросплавів по відношенню до травня до 124%.
За словами заступника голови облдержадміністрації Віктора Сергєєва, в умовах світової фінансово-економічної кризи відновлення роботи збільшення виробництва - це важлива подія для області та, в першу чергу, для міста Нікополя та його мешканців, адже Нікопольський завод феросплавів є бюджетоутворюючим підприємством. Нині працюють всі фахівці, які раніше перебували у вимушених відпустках, в повному обсязі нараховується заробітна плата.
Крім того, підприємство знову розпочинає реалізовувати свої інвестиційні плани. Зокрема, найближчим часом завод надасть нові замовлення для будівельного комплексу регіону.
`Це гарний приклад втілення в життя антикризових заходів в регіоні, затверджених спільними рішеннями голови облдержадміністрації Віктора Бондаря та голови облради Юрія Вілкула, - відзначив Віктор Сергєєв. – Відновлення роботи одного потужного підприємства створює ланцюг взаємодії різних промислових галузей. А від цього всі сторони отримують вагомий економічний результат`.
В цілому, у червні, у порівнянні з травнем, продовжується нарощування обсягів виробництва на підприємствах гірничо-металургійного комплексу області. Так, майже на 5% збільшилося виробництво залізорудного концентрату. Зокрема, на ВАТ `Інгулецький ГЗК` виробництво зросло на 13,5%, на ВАТ `Південний ГЗК` - на 6,5%.
Виробництво коксу в регіоні зросло на 5,1%. Зокрема, на ВАТ `Баглійкокс` - на 19,3%.
Також на деяких підприємствах трубної промисловості збільшився обсяг виробництва труб. Найвищих показників досягли ВАТ `Дніпропетровьский трубний завод` - на 80,0%, ВАТ `Інтерпайп Новомосковський трубний завод` - на 57,5%.
На 1 червня обсяги платежів до бюджету базових підприємств гірничо-металургійного комплексу склали 1 млрд 364 млн грн.
Протягом 2009 року на підприємствах ГМК створені 366 нових робочих місць.
Найбільший рівень заробітної плати в ГМК у 2009 році зафіксований на ЗАТ `Сентравіс прлокадшн юкрейн` та ВАТ `АрселорМіттал Кривий Ріг` - близько 3 тис 450 грн, на ВАТ `Інгулецький ГЗК`, `Північний ГЗК` та `Центральний ГЗК` - близько 2 тис 700 грн.

http://www.adm.dp.ua/
Идентификатор: 6131