Мінсім`ї: Здійснення будівельно-монтажних робіт чітко за графіком - запорука готовності НСК `Олімпійський` прийняти фінальний матч Євро 2012

Мінсім`ї: Здійснення будівельно-монтажних робіт чітко за графіком - запорука готовності НСК `Олімпійський` прийняти фінальний матч Євро 2012

Протягом 2008-2009 років на реконструкцію Національного спортивного комплексу `Олімпійський` витрачено 315 762-XX-XX Показать телефон+380 3157 62806 гривень, з яких 150 мільйонів гривень освоєно в поточному році. На 2009 рік з державного бюджету на підготовку головної арени Євро-2012 планується виділити мільярд гривень.

Про це заявив сьогодні під час брифінгу, присвяченому Дню відкритих дверей на НСК `Олімпійський`, Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко.

Інформуючи громадськість про хід робіт з реконструкції стадіону, Міністр наголосив, що усі роботи з підготовки головної арени Євро 2012 відбуваються відповідно до затвердженого графіка, погодженого з УЄФА.

`Роботи на всіх напрямках будівництва ведуться чітко по графіку, затвердженому УЄФА. Це дає впевненість, що всі будівельно-монтажні роботи будуть виконані вчасно та згідно вимог УЄФА, і НСК `Олімпійський` буде готовий прийняти фінальний матч чемпіонату Європи 2012 року з футболу`, - підкреслив Міністр.

За словами Юрія Павленка, після затвердження Кабінетом Міністрів 22 червня 2009 року проектно-кошторисної документації та титулу Проекту, роботи на всьому обсязі будівництва будуть значно збільшені. Рішенням від 22 червня Уряд затвердив чіткі характеристики кожної ділянки стадіону, які об’єднані в єдиний проект реконструкції НСК `Олімпійський`.

Міністр наголосив, що станом на сьогодні фінансування всіх будівельно-монтажних робіт відбувається згідно затвердженого графіка – без збоїв та випадків недофінансування того чи іншого напрямку роботи.

До затвердження стадії `П` роботи на НСК `Олімпійський` в рамках його реконструкції відбувалися по окремих робочих проектах. Кожен з них вже дав певні результати. Після затвердження стадії `П`, як це передбачено законодавством, реконструкція стадіону ввійшла в максимально плановий режим.

Міністр нагадав, що, враховуючи високу соціальну значущість проекту, його масштаб, роботи з проектування та будівельно-монтажні роботи велися паралельно. `Таке неординарне рішення дало можливість зекономити у підготовці стадіону мінімум півроку. А також зняти всі застереження і всі зауваження, які були до даного об’єкту з боку УЄФА. Сьогодні у звітах Європейської футбольної асоціації чітко відзначається: УЄФА вірить, що НСК буде введено в експлуатацію вчасно і згідно вимог УЄФА`, - наголосив Юрій Павленко.

Що стосується виконаних завдань, Міністр продемонстрував представникам ЗМІ, що перший ярус стадіону повністю готовий – сьогодні триває робота з монтування складок, на які будуть розміщатися посадкові місця. На другому ярусі здійснені роботи з укріплення та посилення безпеки. Згідно додаткових вимог УЄФА, повністю демонтовано 9 секторів лівої частини стадіону – на цьому місці передбачено ряд функціональних зон, необхідних для повноцінного перебування команд і VIP-гостей НСК. Це – одна з ключових вимог УЄФА для отримання категорії стадіону `Еліт`, на якій відбудеться фінальний матч Євро 2012. Що стосується 12-поверхової будівлі, розміщеної поблизу стадіону, – вона також стане складовою частиною проекту як зона гостинності для УЄФА. Споруда буде передана Європейській футбольній асоціації на час проведення фінальної частини чемпіонату.

Між тим, Міністр зазначив, що на відміну від представників УЄФА, іноземних незалежних експертних організацій, питання реконструкції НСК `Олімпійський` в Україні надмірно політизується. Оцінюючи попередні висновки роботи Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції Національного спортивного комплексу `Олімпійський`, Міністр підкреслив, що комісія пішла шляхом навішування ярликів, суб’єктивних висновків, а не об’єктивного аналізу робіт з реконструкції. Тож її висновки можна розцінювати лише як боротьбу за розпорядження бюджетними коштами та повернення корупційних схем, які діяли на підготовчому етапі реконструкції стадіону протягом 2007 року.

За словами Юрія Павленка, наведені у документі дані не мають жодного стосунку до того, щоб відбувається на стадіоні. `Попередній звіт пронизаний політиканством, упередженим ставленням до проекту як такого. А багато фактів, які там викладені, просто не відповідають дійсності`, - зазначив Юрій Павленко.

Міністр додав, що протягом майже двох місяців роботи комісії ні її голова, ні її члени, народні депутати, жодного разу не відвідали стадіон, щоб безпосередньо ознайомитися з ходом робіт, поспілкуватися з менеджментом, з керівниками будівельних компаній, інженерами, проектантом, які щодня працюють на стадіоні. Не знайшлося часу для того, щоб поспілкуватися з Міністром, аби отримати об’єктивну картину про хід будівельно-монтажних робіт з реконструкції НСК. Проігнорували члени ТСК і запрошення на сьогоднішній День відкритих дверей.

Юрій Павленко зазначив, що Міністерством підготовлено детальний аналіз попереднього звіту Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для перевірки дотримання законодавства України при проведенні реконструкції Національного спортивного комплексу `Олімпійський`. Аналітична довідка буде надана і членам комісії, і кожному депутату України, з метою ознайомлення з реальним, а не надуманим станом речей на НСК `Олімпійський`.

Юрій Павленко запевнив, що усі роботи з реконструкції відбуваються прозоро, публічно і відкрито. `Кожен документ, підготовлений в межах проекту реконструкції НСК `Олімпійський`, затверджений усіма необхідними експертизами і відповідає українському законодавству. Кожна копійка, що пішла на реконструкцію НСК, – витрачена максимально ефективно`, - зазначив Міністр.

Станом на сьогодні, будівельно-монтажні роботи ведуться 232 дні, до кінця робіт залишилось 717 днів. До виконання робіт залучено 22 будівельні організації, задіяно близько 900 робітників та інженерно-технічних працівників, працює 225 одиниць будівельної техніки.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6188