Підписано меморандум про взаєморозуміння між Мінпаливенерго та SNC-Lavalin International Inc.

Підписано меморандум про взаєморозуміння між Мінпаливенерго та SNC-Lavalin International Inc.

14 липня 2009 року в Києві підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством палива та енергетики України та компанією SNC-Lavalin International Inc.. Метою підписання цього документу є визначення попереднього розуміння та загальних параметрів стосовно розвитку Енергетичних Проектів на території України.



Враховуючи економічну важливість розвитку генерації та розподілу енергії, а також складову використання вітчизняного вугілля для української економіки, Мінпаливенерго зацікавлено в розробці енергетичних Проектів у секторі енергетики.



В свою чергу, компанія SNC Lavalin International є міжнародною інжиніринговою та будівельною компанією із значним досвідом роботи у багатьох країнах світу в рамках розробки, впровадження та фінансуванням відповідних енергетичних Проектів.



Серед пріоритетних проектів та програм співробітництва, згідно з Меморандумом, застосування передових технологій у технічному переоснащенні діючих та будівництва нових енергогенеруючих потужностей, модернізація газотранспортної системи України, інтеграція об’єднаних енергетичних систем України до об’єднаних енергетичних систем ЄС. Також сторони обговорюють можливі проекти створення інфраструктури терміналу по прийманню, зберіганню і передачі зрідженого газу. Цікавими напрямками співпраці є будівництво високовольтних повітряних ліній та видобуток нафти і газу в акваторіях Азовського та Чорного морів. Окрім цього Міністерство та SNC-Lavalin International Inc. розглядають можливості впровадження сучасних гео-інформаційних систем, які підтримують бізнес-процеси в енергетиці та підвищують ефективність управління енергетичними ресурсами.

http://mpe.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6196