Тривають роботи із створення в Харкові площі Архітекторів

Тривають роботи із створення в Харкові площі Архітекторів

На перетині вул. Пушкінскої та вул. Раднаркомівської тривають підготовчі роботи для встановлення на майбутній площі Архітекторів макетів семи найпопулярніших серед харків`ян пам`ятників архітектури. Макети з білого мармуру привезуть до Харкова орієнтовно 5 серпня. Зараз площа Архітекторів готується робочими до встановлення басейнів з фонтанами довкола пам`ятника Закоханим, а довкола басейнів - семи копій архітектурних чудес Харкова, які будуть захищені антивандальним склом. Тут же будуть встановлені стилізовані урни, світильники, лавки, клумби з квітами. Вся площа буде виконана в темно-зеленому кольорі.

Як повідомив головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, макети семи пам`ятників архітектури – Держпром, Дзеркальний струмінь, Благовіщенський собор, Покровський собор, будинок зі шпилем, пам`ятник Шевченка і дзвіниця з годинником – були виготовлені в Китаї. Коли їх привезуть, харківським архітекторам ще доведеться попрацювати над деякими з них (так, копія пам`ятника Шевченка виявилася не зовсім точною). Всі сім копій виготовлено в різних масштабах, але для наочності під склом розмістять пропорційно зменшені машини і фігурки людей. Загальна висота всіх об`єктів буде однаковою – 308 см. Кожен макет буде забезпечений табличкою з вказівкою на двох мовах назви об`єкту, його автора і року створення.

За словами Сергія Чечельницького, організації і установи, що є сусідами з площею Архітекторів, з розумінням віднеслися до ідеї і всіляко підтримали її. Так, Будинок вчених взявся за власний рахунок ремонтувати свій фасад, метрополітен зрозпочав роботи з реконструкції виходів станції `ім. Архітектора Бекетова` і їх облицювання зеленою плиткою. Власниками були самостійно прибрані рекламні конструкції і вежа мобільного зв`язку.

Площа Архітекторів, яка займає приблизно 5 тис.кв.м., планують відкрити до Дня Харкова, 23 серпня.

http://city.kharkov.ua/
Идентификатор: 6199