`Енергоефективна забудова` - це довготривалий проект, який спрямований на формування підходів до `здорового` будівництва. Ігор Шурма

`Енергоефективна забудова` - це довготривалий проект, який спрямований на формування підходів до `здорового` будівництва. Ігор Шурма

Сьогодні в Залі прийому офіційних делегацій Харківської міської ради відбулася зустріч заступника міського голови - директора Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Ігоря Шурми з представниками німецько-української делегації, яка перебуває в Харкові в рамках пілотного проекту в Україні `Енергоефективна забудова` згідно програми `Німецьке Технічне Співробітництво`. Мета візиту - обговорення з керівництвом Харківської міської ради питань щодо визначення в місті окремих соціальних об’єктів та об’єктів інфраструктури Євро-2012 для можливої реалізації цього проекту.

`В рамках проекту `Енергоефективна забудова` йде мова про налагодження довготривалої співпраці, кінцевим продуктом якої буде формування підходів до `здорового` будівництва, що не буде шкодити клімату, а також мінімізація впливу людей на клімат, оскільки сьогодні життєдіяльність людей фактично призводить до того, що ми йдемо до саморуйнації. Нам потрібно дивитися в майбутнє і робити так, щоб наступні покоління жили в нових умовах і за новими стандартами`, - заявив заступник міського голови - директор Департаменту охорони здоров’я та соціальних питань Харківської міської ради Ігор Шурма після зустрічі з представниками німецько-української делегації, яка перебуває в Харкові в рамках пілотного проекту в Україні `Енергоефективна забудова`.

За словами Ігора Шурми, міська влада готова запропонувати для реконструкції в рамках цього проекту декілька об’єктів, в тому числі і соціальної сфери, щоб можна було побачити ефект застосування таких технологій, але представники проекту хочуть запропонувати будівництво зовсім нової будівлі, а якщо це неможливо, то тоді буде розглядатися можливість реконструкції існуючих будівель. `Перед тим, як приступити до будівництва таких будівель, наприклад у Харкові, потрібно філософію `здорового` будівництва привити міським чиновникам, будівельникам та інвесторам. Це проект майбутнього, а сьогоднішня зустріч носить більше просвітницько-навчальне значення`, - зазначив він.

http://city.kharkov.ua/
Идентификатор: 6221