При розробці нового Генерального плану розвитку столиці буде враховано досвід розробки генеральних планів міст Німеччини

При розробці нового Генерального плану розвитку столиці буде враховано досвід розробки генеральних планів міст Німеччини

Робоча група Київської міської державної адміністрації відвідала з офіційним візитом м. Мюнхен (Німеччина) на запрошення Міністерства економіки Баварії. До складу робочої групи ввійшли в.о. начальника Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Сергій Броневицький; начальник Головного управління економіки та інвестицій Марина Лукашина, начальник КО `Центр містобудування та архітектури` Катерина Чекірда; заступник начальника, головний архітектор КО `Центр містобудування та архітектури` Василь Присяжнюк. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Візит відбувся в рамках вивчення досвіду розробки генеральних планів міст Німеччини, аби використати його при проектуванні Генерального плану м. Києва. Під час візиту відбулися зустрічі з приводу передачі досвіду мерії м. Мюнхен щодо управління розвитком міста, розробки та реалізації рішень Генерального плану, програм розвитку транспортної та інженерної інфраструктури, збереження історичної частини міста, реновації промислових територій, практики залучення інвестицій та реалізації інвестиційних проектів.

Розробники Генерального плану м. Києва особливу увагу приділяють використанню іноземного досвіду планування міст, тому отримання досвіду буде враховано при розробці Генерального плану розвитку м. Києва та його приміської зони до 2025 року.

Делегація була прийнята у мерії м. Мюнхена та провела ряд зустрічей з представниками муніципалітету міста, на яких обговорювалися спільні проекти українських та баварських фахівців.

Представники київської делегації отримали позитивний досвід у галузі містобудування. Так, у Мюнхені запроваджено основний принцип забудови міста, згідно з яким забудова має бути щільною, але не високою та обмежена висотність будівель, що не повинна перевищувати 100 м. У місті здійснюється політика по комплексній реконструкції та забудові окремих територій за участю інвесторів.

Для покращення транспортної інфраструктури влада Мюнхена закрила вільний доступ автомобілів у центр міста, відмовилася від практики будівництва великих розв’язок, розширення доріг та обрала стратегію розвитку громадського транспорту.

Дана поїздка стала ще одним кроком столичної влади на шляху до створення нового Генерального плану, який дозволить зробити Київ зручним та комфортним містом для кожного його мешканця.

http://kmv.gov.ua/
Идентификатор: 6246