Будівельники вдячні Уряду за старт антикризової програми з підтримки будівельної галузі

Будівельники вдячні Уряду за старт антикризової програми з підтримки будівельної галузі

Будівельники висловлюють вдячність Уряду за ухвалену антикризову програму з фінансування об’єктів незавершеного будівництва. Про це заявили сьогодні на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів України Олександр Лисичний (БК `Дніпро-Інвест-Буд`), Володимир Мікунов (БК `Житлобуд`), Юрій Михновецький (ФК `Княгиня Ярославна`).

Зокрема, Олександр Лисичний висловив вдячність Уряду і особисто Юлії Тимошенко за підтримку будівельної галузі, яка найбільше зазнала впливу фінансово-економічної кризи. `Я від себе висловлюю вдячність Уряду і особисто Юлії Володимирівні за те, що вона у такий складний період робить державні закупки, період, коли будівельний ринок продажу житла практично стоїть, Уряд підтримує нас будівельників, будівельну галузь, будівельну індустрію`, - відзначив він.

У свою чергу Володимир Мікунов, дякуючи Уряду від імені працівників `Житлобуду`, підкреслив, що ` ухвалена Кабміном постанова в частині організації придбання квартир для бюджетників дасть більший поштовх для того, щоб зупинити падіння темпів будівництва у державі і дасть можливість стимулювати державними закупками будівельну галузь`. При цьому він зазначив, що дане урядове рішення є одним з найефективніших за останній період.

Юрій Михновецький підкреслив, що фінансова компанія `Княгиня Ярославна`, яка також бере участь у будівництві житла через фонд фінансування, підтримує ініціативи Уряду щодо забезпечення людей соціальним житлом.

На засіданні в середу Уряд ухвалив ряд рішень, що розпочинають механізм закупівлі державою соціального житла у будівельних організацій в будинках із максимальним ступенем готовності до здачі. Ці рішення дають можливість з одного боку забезпечувати житлом вразливі верстви населення, а з іншого – стимулювати зростання обсягів виробництва у будівельній та суміжних галузях.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6311