Мінрегіонбуд: Будівельні компанії схвально оцінили рішення Уряду про початок антикризової програми в будівництві

Мінрегіонбуд: Будівельні компанії схвально оцінили рішення Уряду про початок антикризової програми в будівництві

Будівельні компанії схвально оцінили рішення Кабінету Міністрів щодо старту антикризової програми Уряду у будівельній галузі, прийняті на останньому засіданні. Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута.

За його словами, будівельники вже давно чекали реального страту задекларованої програми про фінансування завершення будівництва об’єктів, що мають ступінь готовності більш як 70%.

„Керівники різних будівельних організацій уже сказали мені, що прийняті рішення – найкращий подарунок від Прем’єра до Дня будівельника`, - зазначив Анатолій Беркута. – „Я відчуваю з настроїв, що в компаній з’явилася реальна надія на пожвавлення ринку`.

На підтвердження своїх слів Анатолій Беркута продемонстрував листи від будівельних організацій до засобів масової інформації.

Зокрема, Всеукраїнське об’єднання підприємців „Нова формація` зазначає: „Це дозволить вже в поточному році не тільки забезпечити житлом соціально незахищених громадян, які десятками років очікували на своє житло, але й суттєво підтримати будівельну галузь...Забудовники з оптимізмом сприйняли таку новину, схвалюють дії Уряду, спрямовані на підтримку будівельної галузі в умовах світової фінансової кризи, і готові до подальшої співпраці`.

Будівельна компанія „Шанс` з м. Олександрія (Кіровоградська обл.) у зверненні до ЗМІ зазначила: „Дії команди Прем`єра сколихнули суспільство, адже з`явилась можливість зробити реальні кроки для підтримки будівельної галузі, а найголовнішим є те, що викуплені державою квартири дістануться людям, які врешті матимуть свій куточок`.

Чернігівська компанія „Княгиня Ярославна` у своєму листі висловлює готовність здати викуплені державою квартири вже до кінця поточного року: „Розуміючи, що квартири призначені соціально незахищеним верствам населення: інвалідам, багатодітним родинам, військовослужбовцям, звільненим у запас та у відставку тощо, ми хочемо запевнити Уряд, що ці сім`ї святкуватимуть новосілля у впорядкованих, готових до проживання оселях`.
http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6321