Будівельні компанії України підтримують антикризову програму Уряду в будівельній сфері

Будівельні компанії України підтримують антикризову програму Уряду в будівельній сфері

Антикризова програма Уряду в будівельній галузі – суттєва підтримка будівельним компаніям у період світової фінансово-економічної кризи. Про це заявив Голова правління ВАТ „Трест Житлобуд - 1` (м. Харків) Олександр Харченко під час розширеного засідання Уряду, презентуючи будівельні об’єкти.

Він підкреслив, що програма з викупу державою житла у будівельних компаній дає можливості і ресурси для завершення недобудованих об’єктів. `Я об’єктивно заявляю, що важко переоцінити дії Уряду у цей кризовий період. Справа у тому, що ми цими грошима зможемо забезпечити стабільну роботу колективу до кінця року`, - наголосив Олександр Харченко і додав, - `Це для нас та палочка-виручалочка, яка дозволить нам працювати і у наступному році`.

У свою чергу, Генеральний директор ВАТ „Миколаївський ДБК` Олександр Шанайца наголосив, що реалізація даної програми дозволить будівельним компаніям не лише завершити недобудоване житло, а й вирішити фінансові проблеми, зокрема щодо погашення боргових зобов’язань перед банками та бюджетом, а також виплати зарплат працівникам. `Ми пережили кризу, яка була в 90-х роках, і сподіваємося, що завдяки даній програмі переживемо і сьогоднішню кризу`, - зазначив він.

Володимир Ушаков – Генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю `Степ` (м.Маріуполь) підкреслив, що антикризова програма Уряду якраз покликана вирішити проблеми будівельних компаній, орієнтованих на будівництво соціального житла.

Під час засідання Уряду свої проекти з пропозиціями щодо надання житла пільговим категоріям презентували також Юрій Мірзоєв – виконуючий обов’язки директора товариства з обмеженою відповідальністю „Новекс – дім` (с. Угринів, Івано-Франківська область), В’ячеслав Брагінський – директор товариства з обмеженою відповідальністю „Дніпроцентробуд` (м.Дніпропетровськ) та інші. Загалом було презентовано 35 об’єктів будівництва.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6353