У Харкові швидкими темпами впроваджується система електронного містобудівного кадастру

У Харкові швидкими темпами впроваджується система електронного містобудівного кадастру

Електронний містобудівний кадастр, в якому буде зібрана вся інформація про території, будівлі і споруди, комунікації та повний їх опис, частково вже створений.


Як повідомила сьогодні журналістам заступник начальника управління містобудування і архітектури Наталія Гук, відділ містобудівного кадастру існує з 1995 року, але в електронному вигляді він почав впроваджуватися лише нинішньою міською владою, яка почала фінансувати цю роботу з 2007 року.

`Містобудівний кадастр має три рівні – базовий, обласний і державний. Ми вестимемо базовий рівень, тобто займатимемося збиранням інформації, поповненням, обробкою, обслуговуванням користувачів і моніторингом існуючої інформації.

Ми працюємо дуже швидкими темпами. Ми запровадили електронний архів містобудівної документації, після розпорядження міського голови з архівом уже працюють наші служби та підрозділи. Процес перенесення документів з паперових носіїв на електронні продовжується. Вже розроблено програмне забезпечення для ведення електронного містобудівного кадастру. Міська влада розробила порядок збору інформації для містобудівного кадастру, затвердила його рішенням квиконкому Харківської міської ради, і ми будемо вдосконалювати цей порядок далі`.

За словами Наталії Гук, повністю створення електронного містобудівного кадастру згідно з Генпланом міста планують завершити до 2015 року.

За словами Наталії Гук, частина загальнодоступної інформації може з`явитися в інтернеті. А ось про розташування магістральних газопроводів і водопроводів, про вартість об`єктів та іншу інформацію не для загального користування (згідно нормативної документації) зможуть узнати лише ті, хто має на це право.

http://city.kharkov.ua/
Идентификатор: 6356