Мінрегіонбуд: Антикризова програма Уряду з підтримки будівельної галузі вирішує цілу низку проблемних питань галузі

Мінрегіонбуд: Антикризова програма Уряду з підтримки будівельної галузі вирішує цілу низку проблемних питань галузі

Антикризова програма Уряду з підтримки будівельної галузі вирішує цілу низку проблемних питань галузі, зокрема забезпечуючи сприятливий інвестиційний клімат та розвиваючи житлове будівництво. Про це заявив Перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута на прес-конференції у будинку Уряду.

Анатолій Беркута наголосив, що відповідно до антикризової програми Уряду з підтримки житлового будівництва, у поточному році отримають квартири громадяни, які тривалий період перебувають на квартирній черзі. `Ми маємо на сьогодні можливість отримати 66 будинків, 2293 квартири, загальну площу 154,2 тис. кв. м. і інвестицію в 601 млн. 460 тис.`, - повідомив він.

За його словами, завдяки реалізації антикризової програми Уряду щодо закупівлі житла в незавершених об’єктах для пільгових категорій будівельна галузь отримає 601 млн. грн. `Сьогодні можна повернути будівельникам за тими рішеннями, які прийнято, 601 млн. грн., з них приблизно 20% буде направлено на завершення цього будівництва і оздоблювальні роботи. Залишається майже 500 млн. грн., які йдуть на обігові кошти цих організацій`, - відзначив Анатолій Беркута. При цьому він наголосив, що оздоблювальні роботи у квартирах здійснюються виключно на основі вітчизняних будматеріалів, в такий спосіб відбувається підтримка українських виробників.

Окрім того, як підкреслив Перший заступник Мінрегіонбуду, програма Уряду з підтримки житлового будівництва в частині закупки квартир у незавершених об’єктах дає гарантію громадянам, які інвестували кошти в будівництво, отримати свої квартири в будинках, які в умовах фінансово-економічної кризи `заморожено`.

Анатолій Беркута також наголосив, що у будівельній галузі на основі статистичних даних з лютого поточного року спостерігається зростання на рівні 0,5-1% щомісячно. За його словами, у цілому за останні сім місяців цього року будівельно-монтажних робіт виконано на 18,2 млрд.грн.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6363