Мінсім`ї: За реконструкцією НСК `Олімпійський` можна стежити через Інтернет

Мінсім`ї: За реконструкцією НСК `Олімпійський` можна стежити через Інтернет

`Реконструкцію Національного спортивного комплексу `Олімпійський` може побачити кожен бажаючий в режимі онлайн. Українська громадськість отримала можливість в реальному часі через Інтернет-сайти цілодобово контролювати і слідкувати за процесом підготовки до чемпіонату Європи 2012 року з футболу головної арени країни, на якій заплановано проведення фінального матчу`.

Про це Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко заявив 25 серпня 2009 року під час прес-конференції, присвяченій старту онлайн-трансляції реконструкції Національного спортивного комплексу `Олімпійський`. У прес-конференції також взяли участь Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, генеральний директор компанії `Українські новітні телекомунікації` (ТМ UNTC) Олександр Заведея, головний редактор Інформаційного центру `Україна – 2012` Олександр Гливинський.

За словами Юрія Павленка, мета встановлення відеонагляду за роботами на стадіоні – це надання можливості кожному українцеві впевнитися в тому, що до Євро 2012 країна готується день і ніч, що чемпіонат відбудеться на найвищому рівні.

Міністр пояснив, що такий контроль з боку громадськості за ходом реконструкції стадіону підвищить віру українців в цей проект і зменшить політичні спекуляції довкола підготовки головної арени країни. `Усі роботи з реконструкції виконуються чітко за графіком, узгодженим з УЄФА. Роботи ведуться у дві-три зміни, безперебійно, на кількох ділянках одночасно`, - підкреслив Юрій Павленко.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко підкреслив, що встановлення відеокамер, які відслідковують хід реконструкції, є важливим кроком напередодні остаточного рішення щодо визначення участі українських міст у фінальній частині чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Інформаційний партнер трансляції – державний інформаційний центр `Україна – 2012`, створений на базі Укрінформу. Перейти на трансляційний канал можна як з сайту інформаційного центру http://euro2012.ukrinform.ua/, так і з офіційного сайту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту www.msms.gov.ua.

Розробником і виконавцем проекту онлайн-трансляції став Національний оператор зв`язку компанія `Українські новітні телекомунікації` (ТМ UNTC), яка надала Міністерству найкращу пропозицію з-поміж усіх. Система відеонагляду створена повністю за кошти UNTC.

Цілодобову трансляцію реконструкції стадіону в режимі реального часу в мережі Інтернет забезпечує система відеонагляду, яка складається з чотирьох камер Axis Q1755, які передають потокове відео по бездротовій мультисервісній pre-WiMax мережі UNTC Net у форматі HDTV.

Директор компанії `Українські новітні телекомунікації` Олександр Заведея розповів, що система забезпечує чітке і деталізоване відео того, що відбувається на НСК `Олімпійський` і дозволяє спостерігати за об’єктами, що рухаються, вдень та вночі, при будь-якому освітленні, без розмитості зображення. Камери встановлені таким чином, що дозволяють бачити практично всі роботи, що відбуваються на стадіоні.

Перегляд онлайн-відео доступний і зручний. Для цього створено спеціальний сайт www.video.untc.net. Користувачі мають змогу обрати режим перегляду в залежності від швидкості доступу до мережі Інтернет. Перегляд потокового відео без затримок потребує наявності у користувачів доступу до Інтернету на швидкості не менше 1 Мбіт/с, можливий на ПК з різними операційними системами (Windows XP, Windows Vista, Linux, MacOS), а також за допомогою браузерів Internet Explorer, Opera, Mozilla Firefox, Google chrome, Safari тощо, з встановленим Adobe Flash плеєр версії 9.0.60.0 і вище.

За словами Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрія Павленка, ключові умови, які були поставлені при підборі партнера відео-трансляції - якість, доступність і зручність, і це завдання було виконано. `Трансляція дозволяє усім користувачам Інтернету бачити чітке та деталізоване зображення в реальному часі. Її може побачити будь-хто з України, так і за її межами. Адже саме до НСК `Олімпійський` прикута увага усього світу, всіх, хто вболіває за футбол і проведення Євро 2012 на найвищому рівні`, - зазначив Міністр.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6405