Анатолій Беркута: `Жодне з міст УЄФА не виключить з переліку приймаючих Євро 2012`

Анатолій Беркута: `Жодне з міст УЄФА не виключить з переліку приймаючих Євро 2012`

Жодне із переліку українських міст, які прийматимуть Євро 2012, УЄФА не виключить. На сьогоднішній день їхня підготовка до чемпіонату проходить без значних проблем. Про це повідомив національний координатор з питань методології проектування і будівництва об’єктів Євро 2012, перший заступник Міністра регіонального розвитку та будівництва України Анатолій Беркута на прес-конференції 8 вересня.
Національний координатор проаналізував стан підготовки об’єктів в кожному місті, які будуть задіяні в чемпіонаті. За його словами, найкраще серед міст справляється Харків. `Там (в Харкові - ред.) все в порядку. Є всі технічні рішення щодо стадіону. Будівництво терміналу Харківського аеропорту ведеться швидше, ніж це передбачено календарним графіком. Питання готелів Харків вирішує за допомогою найближчих сусідніх міст – Дніпропетровська, Запоріжжя`, - зазначив Анатолій Беркута. У Донецьку, як прозвучало на прес-конференції, є деякі проблемні питання щодо будівництва аеропорту, однак вони не значні і не затримують в часі підготовчі роботи.
У Києві найбільш проблемним питанням, за словами національного координатора, є ситуація довкола НСК `Олімпійський`: `Цей стадіон споруджений в центрі міста під горою, де не можна було його будувати. Такі стадіони повинні бути за містом на рівній території. Крім того, що там зараз треба стабілізувати зсувну зону, необхідно відремонтувати, провести цілу низку інженерних мереж`. Анатолій Беркута також додав, що проведено тендер серед компаній на предмет, хто виконуватиме роботи по перекриттю стадіону. Переможцем в тендері стала компанія `Майстер профі`. Вартість перекриття становить 725 млн.грн.
Стосовно будівництва об`єктів у Львові, Анатолій Беркута зауважив, що тут `треба зробити все, щоб не зупинитися і протягом 20-30 днів ми повинні прийняти виключні рішення щодо авторського колективу, який розроблятиме робочу документацію по стадіону`. `Зняття проблемних питань щодо будівництва стадіону дасть можливість у листопаді звітувати перед УЄФА про те, що роботи проводяться за графіком і ми збережемо Львів для Євро 2012`, - зазначив національний координатор. За його словами, також необхідно терміново приступити до реалізації проекту модернізації міжнародного аеропорту у Львові.

http://minregionbud.gov.ua/
Идентификатор: 6464