Мінсім`ї: НСК `Олімпійський` стане еталоном для спортивних арен України

Мінсім`ї: НСК `Олімпійський` стане еталоном для спортивних арен України

Чемпіонат Європи 2012 року з футболу дасть сильний поштовх для розвитку спорту в Україні – і рівню будівництва спортивних споруд, і рівню проведення міжнародних змагань. А Національний спортивний комплекс `Олімпійський` стане еталоном для усіх спортивних арен України. На цьому наголосив Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко під час проведення традиційного `Дня відкритих дверей на НСК `Олімпійський`. У заході взяли участь президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов, голова комітету Верховної Ради України з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко, члени виконкому НОК, спортсмени та тренери національних збірних.

Присутнім був представлений проект реконструкції НСК `Олімпійський` та всі об’єкти інфраструктури стадіону, які належать до легкоатлетичної складової. Згідно проекту реконструкції, для розвитку легкоатлетичних видів спорту передбачені вісім бігових доріжок, сектори: для стрибків в довжину, потрійного стрибка, штовхання ядра, метання молоту, метання диску та спису, стрибків з жердиною та в висоту, забігів на 100 м та 100 м з бар’єрами.

Міністр підкреслив, що Національний спортивний комплекс `Олімпійський` залишиться багатофункціональною ареною. `Згідно з проектом реконструкції на НСК `Олімпійський` буде створена вся інфраструктура, необхідна для проведення на високому рівні змагань з футболу, легкої атлетики та інших видів спорту. Київський стадіон відповідатиме і вимогам УЄФА до стадіонів категорії `Еліт`, і стандартам та вимогам до стадіонів Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). Тобто НСК `Олімпійський` буде центром розвитку олімпійського спорту в Україні)`, - наголосив Юрій Павленко.

„НСК „Олімпійський` є головною спортивною спорудою країни і стратегічним об’єктом для розвитку ряду видів спорту. Національний олімпійський комітет України займає чітку позицію – після реконструкції „Олімпійський` має відігравати ту ж вкрай важливу функцію – бути центром для розвитку футболу, легкої атлетики, інших видів спорту й відповідати всім міжнародним стандартам з можливістю проведення найпрестижніших змагань. Подальша доля НСК „Олімпійський` – питання загальнодержавної ваги`, - наголосив президент Національного олімпійського комітету, член Міжнародного Олімпійського Комітету, перший віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), Олімпійський чемпіон Сергій Бубка.

За словами члена МОК, президента Федерації легкої атлетики України Валерія Борзова, врахування всіх нормативів та стандартів IAAF при реконструкції стадіону дозволить йому отримати першу категорію – і претендувати на проведення чемпіонатів світу та олімпійських ігор. `За цієї умови змагання з легкої атлетики максимально завантажать НСК `Олімпійський` і зроблять його успішним, популярним і самоокупним`, - підкреслив Валерій Борзов.

В результаті обговорення між Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту, Національним олімпійським комітетом України, Федерації легкої атлетики, комітетом Верховної Ради України з питань сім`ї, молодіжної політики, спорту та туризму було підписано меморандум щодо врахування вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій при реконструкції НСК `Олімпійський`. Сторони домовились про створення спільної комісії, яка контролюватиме під час будівництва стадіону контролюватиме дотримання цих вимог.

Трансляцію реконструкції Національного спортивного комплексу `Олімпійський` можна побачити в режимі онлайн. Для перегляду онлайн-відео створено спеціальний сайт www.video.untc.net. Перейти на трансляційний канал можна як з сайту інформаційного центру http://euro2012.ukrinform.ua/, так і з офіційного сайту Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту www.msms.gov.ua. Розробником і виконавцем проекту онлайн-трансляції став Національний оператор зв`язку компанія `Українські новітні телекомунікації` (ТМ UNTC).

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6502