Мінпромполітики вирішує шляхи скорочення витрат енергоносіїв у галузях промисловості

Мінпромполітики вирішує шляхи скорочення витрат енергоносіїв у галузях промисловості

Заступник Міністра промислової політики України Сергій Грищенко взяв участь у Міжнародному Самміті `Енергоефективність 2009`, що проходив у м.Донецьк. Учасники відвідали пленарні засідання та секції за темами: `Енергоефективність – інвестиції в майбутнє`, `Фінансування проектів у сфері енергоефективності`, `Енергоефективність у промисловості` та ін.

Під час роботи самміту заступник Міністра Сергій Грищенко повідомив про основні шляхи скорочення витрат енергоносіїв у галузях промисловості. Так, скорочення витрат енергоносіїв у гірничо-металургійному комплексі, а особливо в хімічній та нафтохімічній промисловості, де газ використовується в якості сировини, можливе лише за рахунок впровадження нових енергозберігаючих технологій в базових виробництвах, тобто, за умови здійснення докорінної реконструкції та модернізації виробництва на основі енергозберігаючих технологій, впровадження альтернативних джерел енергії.

Міністерством промислової політики розроблено низку нормативно-правових актів та галузевих програм з реалізації державної політики у сфері енергоефективності та енергозбереження. Зокрема, це проект Закону України `Про внесення змін до деяких законів України щодо модернізації підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексів`, Галузева програма скорочення споживання природного газу промисловими підприємствами та план заходів її реалізації на період до 2012 року, Рекомендації місцевим органам виконавчої влади щодо їх участі в реалізації інвестиційних проектів з використанням альтернативних видів палива.

Крім того, всі заходи, направлені на зменшення показнику енергоємності продукції, що виробляється, включені до Державної програми реформування та розвитку гірничо-металургійного комплексу на період до 2011 року та Галузевої програми енергоефективності та енергозбереження на період до 2017 року.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6523