Мінсім`ї: Експерти УЄФА ознайомилися з ходом будівництва стадіону НСК `Олімпійський`

Мінсім`ї: Експерти УЄФА ознайомилися з ходом будівництва стадіону НСК `Олімпійський`

21 вересня 2009 року експертна група на чолі з головою департаменту Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) зі стадіонів та безпеки Марком Тіммером інспектувала хід виконання робіт з будівництва стадіону, на якому планується проведення фінального матчу чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Делегати від УЄФА Марк Тіммер, Карлос Лукас, Джед Понтон, Бен Веєнбрінк, Кенні Скотт ознайомилися з ходом виконання робіт з будівництва Національного спортивного комплексу `Олімпійський` у межах підготовки до ЄВРО 2012.

Делегацію супроводжували Міністр України у справах сім`ї, молоді та спорту Юрій Павленко, заступник Міністра, керівник проекту Сергій Драч, заступник Міністра Ростислав Карандєєв, генеральний директор НСК `Олімпійський` Олександр Білокур, представники Федерації футболу України, представники генерального проектувальника - німецької компанії gmp (ГМП) та генерального підрядника АТ ХК `Київміськбуд`.

Експерти УЄФА безпосередньо пересвідчились, що роботи на всіх ділянках будівництва виконуються чітко у відповідності до затвердженого Урядом графіка.

`Сьогодні на стадіоні розгорнуто повномасштабні будівельні роботи згідно із затвердженим проектом, - наголосив Юрій Павленко, - на будівельному майданчику працюють близько 1 000 робітників та майже 400 інженерно-технічних працівників, задіяно162 одиниці будівельної техніки`.

Міністр зазначив, що роботи ведуться на всіх ділянках одночасно. На стадіоні вже на 90% готовий перший ярус трибун, на який залишилося змонтувати сидіння. Згідно плану, на сьогодні повністю завершені демонтажні роботи, роботи з влаштування прохідного комунікаційного колектора та перенесення інженерних мереж з-під стадіону. Також підсилено фундаменти верхнього ярусу трибун та північного в’їзду в чашу спортивної арени. Виконані роботи з влаштування фундаментів підпірних стін та естакади. Триває зведення каркасу, який триматиме покриття над трибунами, будівництво залізобетонного каркасу естакади та об’їзної дороги. Споруджується зона обслуговування вболівальників та VIP-зона. Продовжуються відновлювальні роботи верхнього ярусу трибун.

Експерти отримали всю необхідну інформацію щодо реконструкції НСК `Олімпійський`, зокрема, відповіді на питання про виконання проектних робіт, будівельно-монтажних робіт, проаналізували схему евакуації вболівальників, а також схему організації функціональних зон на прилеглій до НСК `Олімпійський` території під час проведення ЄВРО 2012.

Під час візиту до України експерти УЄФА також знайомляться з ходом реалізації проектів з підготовки до ЄВРО-2012 стадіонів у Харкові та Львові.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6525