Мінсім`ї: Створення на НСК `Олімпійський` спортивної інфраструктури дозволить зберегти багатофункціональність комплексу

Мінсім`ї: Створення на НСК `Олімпійський` спортивної інфраструктури дозволить зберегти багатофункціональність комплексу

22 вересня 2009 року було підписано угоду щодо врахування вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій при реконструкції НСК `Олімпійський`. На розширеному засіданні виконавчого комітету Національного олімпійського комітету під угодою Про збереження співробітництво зі створення інфраструктури для проведення спортивних заходів з легкої атлетики відповідно до вимог Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ), що засвідчує збереження багатофункціональності та універсальності комплексу, поставили свої підписи Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, президент Федерації легкої атлетики України Валерій Борзов і голова комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко.

Сторони домовились про створення спільної комісії, яка під час будівництва стадіону контролюватиме дотримання цих вимог.

Угоді передував меморандум, підписаний сторонами 17 вересня 2009 року, під час Дня відкритих дверей, на якому членам виконкому НОК представили проект реконструкції НСК `Олімпійський`. Згідно проекту реконструкції, для розвитку легкоатлетичних видів спорту передбачені вісім бігових доріжок, сектори для стрибків в довжину, потрійного стрибка, штовхання ядра, метання молоту, метання диску та спису, стрибків з жердиною та в висоту, забігів на 100 м та 100 м з бар’єрами. Водночас структура комплексу згідно проекту реконструкції стадіону передбачатиме покращення умов для тренувань та відновлення спортсменів, тренерів та суддів.

Головною метою підписаного договору є гарантоване збереження і створення інфраструктури для проведення спортивних заходів з легкої атлетики відповідно до вимог Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ).

У своєму виступі Міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко підкреслив, що угода є гарантією того, що стадіон відповідатиме не тільки вимогам УЄФА, але й стандартам Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій. Врахування вимог ІААФ дозволить після 2012 року НСК `Олімпійський` стати не тільки центром підготовки для легкоатлетів. А проводити на стадіоні і футбольних матчі, національні та міжнародні легкоатлетичні змагання. `Ми максимально зацікавлені задіяти спільну комісію, експертів ІААФ, щоб відбувався постійний контроль, перевірка відповідності найвищим легкоатлетичним стандартам робіт з реконструкції НСК `Олімпійський`.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка зазначив, що угода підписана для того, щоб зняти усі хвилювання спортивної громадськості щодо майбутньої долі НСК „Олімпійський`. `Ми повинні використати проведення Євро-2012 для того, щоб покращити комплекс, разом з тим, зберігши всю інфраструктуру для розвитку легкої атлетики, тенісу, художньої гімнастики тощо. Водночас, необхідно врахувати і інтереси Національного університету фізичного виховання та спорту, аби студентська молодь також використовувала можливості комплексу`, - підкреслив під час засідання Президент НОК.

Голова комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Павло Костенко підкреслив, що зі свого боку комітет бере контроль в законодавчому полі – з тим, щоб НСК `Олімпійський` затвердив за собою олімпійський статус. `Впевнений, що після 2012 року стадіон служитиме розвитку і футболу, і інших видів спорту`, - зазначив голова комітету.

Участь у засіданні взяли представники Міністерства, члени виконкому НОК, керівники федерацій, спортсмени яких тренуються на території спортивного комплексу, керівники державних підприємств, розташованих на території стадіону, представники фізкультурно-спортивних товариств.

http://www.kmu.gov.ua/
Идентификатор: 6528