Президент провів нараду з питань фінансування ЄВРО-2012

Президент провів нараду з питань фінансування ЄВРО-2012

Під головуванням Президента України Віктора Ющенка відбулася нарада з питань фінансування заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням в Україні фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

У нараді взяли участь віце-прем’єр-міністр Іван Васюник, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук, керівник Державної служби автодоріг Вадим Гуржос, заступник Глави НБУ Павло Сенищ, заступник Глави Секретаріату Президента Андрій Гончарук, керівник Головної служби соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента Роман Жуковський.

Учасники наради обговорили технічні моменти забезпечення ефективної схеми фінансування заходів та об’єктів ЄВРО-2012, уточнили технічні можливості освоєння коштів та необхідний у зв’язку з цим їх щоденний обсяг.

Президент підкреслив, що за існуючих умов добра можливість забезпечити фінансування заходів, пов’язаних з підготовкою та проведенням ЄВРО-2012 - це реалізація напрацьованих спільно схем – Міністерства фінансів, НБУ тощо. Однак, Віктор Ющенко особливо наголосив, що мова не йде про включення станка НБУ, про механізм, який принесе безконтрольне формування емісії, втрату стабільності курсу і підвищення інфляції.

За його словами, натомість йдеться про необхідність стимулювання банків, що мають надлишкову ліквідність до участі у фінансуванні об’єктів ЄВРО-2012 шляхом придбання ОВДП цільової емісії та векселів для фінансування дорожнього будівництва.

`Я переконаний, що цей механізм вже на поверхні, що він зрозумілий, що ми можемо знайти компроміс`, - відзначив Президент.

Аналізуючи поточний стан справ із процесом підготовки України до фіналу Чемпіонату, Глава держави констатував необхідність доопрацювання схеми фінансування ЄВРО –2012. Наразі, зазначи він, до кінця року залишилося три місяці, а рівень виконання передбачених у Стабілізаційному фонді бюджету видатків на фінансування Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фіналу ЄВРО-2012 становить 27%. Президент України звернув окрему увагу на недостатнє фінансування будівництва, реконструкції та ремонту автодоріг загального користування, оскільки належна розбудова доріг є невід’ємним компонентом підготовки до ЄВРО-2012.

За результатами наради учасники погодили першочергові дії, необхідні для забезпечення фінансування підготовки до ЄВРО-2012 в належних обсягах і домовилися про здійснення першого траншу такого фінансування вже на початку наступного тижня.

http://www.president.gov.ua/
Идентификатор: 6549