Євро-2012 оздоровить економіку України

Євро-2012 оздоровить економіку України

Міністр економіки Богдан Данилишин провів семінар-нараду з керівниками регіональних економічних служб `Сучасні форми та інструменти управління соціально-економічним розвитком регіонів в Україні`.

Богдан Данилишин зазначив, що українська економіка почала виходити з кризи. Про це говорить приріст іноземних інвестицій - у другому кварталі він склав 1,5 млрд. дол. США. Так само спостерігається поліпшення інвестиційних показників у окремих областях. Якщо у ІІ кварталі лише 12 областей нарощували інвестиційні показники, то нині позитивна динаміка у 24 регіонах.

Усі спеціалісти на семінарі дійшли згоди, що найважливішим є залучення інвестицій в реальний сектор української економіки. Євро-2012 в Україні є найпривабливішим проектом, до якого залучається найбільше інвестицій. Економісти передбачають, що найвищі показники фінансування припадатимуть на 2010-2011 роки.

Міністр економіки підкреслив, що для сталого економічного зростання дуже важливою є ефективна співпраця держави та приватного сектору. Він повідомив, що за ініціативи Мінекономіки розроблено Закон України `Про загальні засади розвитку державно-приватного партнерства в Україні`.

В умовах економічної кризи всі провідні країни проводять структурні реформи економіки та одночасно переоснащують своє виробництво. Богдан Данилишин наголосив на необхідності використання результатів наукової і науково-технічної діяльності та залученням висококваліфікованої робочої сили. Задля цього Мінекономіки розробив проект Закону України `Про стимулювання виробництва високотехнологічної продукції в Україні`.

Економісти дійшли згоди, що наступний рік має закріпити позитивні тенденції для економіки України. Безперечно, одним з факторів оздоровлення регіональної економіки є реалізація проектів у рамках підготовки до Євро-2012 в Україні. До цього процесу долучаються не тільки приймаючі міста та їхні області, але й інші регіони країни.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6593