Україна готує транспортну інфраструктуру до Євро-2012

Україна готує транспортну інфраструктуру до Євро-2012

5 жовтня в Мінтрансі представляли результати підготовки автотранспортної інфраструктури України до Євро-2012. Перший заступник міністра транспорту Василь Шевченко наголосив на тому, що пріоритетними напрямками підготовки до чемпіонату є вчасне та якісне втілення проектів доріг і аеропортів.

Микола Березовський, який є заступником голови Укравтодору, повідомив, що на 2009 рік загалом заплановано втілити проектів на суму 3 млрд. 957 млн. грн. Зараз роботи проводять на загальнодержавних дорогах Київ-Чоп, Київ-Ковель, Кіпті-Глухів-Бачівськ. Пан Березовський зазначив, що капітальний ремонт дороги Київ – Чоп - це один з наймасштабніших будівельних проектів автомобільних доріг в Україні. Втілити його в життя нам допомагає Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк.

Про ситуацію з будівництвом аеропортів доповідав заступник голови Державіаадміністрації Анатолій Колісник. `Борисполь` вже знає, коли отримає основний пасажирський термінал `D`, адже керівництво аеропорту досягло домовленості з генпідрядником. На сьогодні дата здачі об’єкту на місяць випереджає раніше укладений графік. Закінчено споруду буде 1 вересня 2011 року. Наразі на будівництві забивають палі під споруду терміналу - вже влаштовано 1 300 паль. На терміналі `F`, який призначений для чартерних рейсів, вже повністю змонтовано каркас з легких конструкцій. У будівництво перону `F` вкладено 49 млн. грн., зараз там улаштовують верхній шар бетонного покриття.

Аеропорт `Донецьк` схвально оцінили державні експерти, зокрема, йдеться про зміни у проекті будівництва нової злітно-посадкової смуги. Там продовжуються будівельні роботи. У 2009 році на цей проект було освоєно 40,3 млн. грн.

Після того, як Львівська ОДА перейняла права замовника будівництва місцевого аеропорту від Мінтрансу, об’єкти ДП `Міжнародний аеропорт `Львів` інвентаризувала комісія Державіаадміністрації. За її підсумками усе майно передали Управлінню капітального будівництва Львівської ОДА, яке опікується будівництвом та реконструкцією аеропорту `Львів`. Розпорядженням Кабміну затверджений проект та титул будови нового аеровокзалу міста Лева.

У Києві, в `Жулянах`, вже пройшли реконструкцію злітно-посадкова смуга, руліжні доріжки, перон аеропорту. За рахунок держбюджету аеродром реконструювали на суму 31,15 млн. грн.

У `Харкові` також проходить реконструкція аеродромного комплексу. Мінтранс перерахував 56 млн. грн. комунальному підприємству `Харківський міський центр нерухомості`, щоби ті сплатили аванс виконавцю робіт ТОВ `Нью Системс АМ`. 11 вересня останнє уклало договір на підряд з ВАТ `Будівельне управління № 813`.

Учасники наради також обговорили питання підготовки резервних аеропортів, які візьмуть на себе частину навантаження приймаючих міст Євро-2012 в Україні.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6591