Витрати на будівництво харківського метро зменшаться

Витрати на будівництво харківського метро зменшаться

За рахунок використання новітніх технологій вітчизняного виробництва, на будівництві харківського метро вдасться зекономити. Про це заявив начальник ділянки спорудження об’єкту Анатолій Хатян.

Під час ознайомлення членів штабу з будівництва метрополітену з ходом робіт на перегоні між станціями `23 серпня` та `Олексіївська`, Анатолій Хатян зазначив, що зараз на його ділянці проводиться укладання рейкового полотна. `Рейки укладаються на суцільнолиту бетонну підлогу. Бетон виготовляється у Харкові, а це дозволить істотно скоротити фінансові витрати`, - наголосив керівник будівництва.

Як повідомляє прес-служба Харківської міськради, роботи з будівництва нової станції метро `Олексіївська` ведуться згідно з графіком. За словами першого заступника Харківського міського голови Олександра Кривцова, розпочалися роботи в тунелях. `Хотіли, щоб будівництво метро відбувалося швидше, але на даний момент це неможливо, оскільки немає рейок, які потрібно укладати. Зараз обговорюємо це питання з постачальником – заводом `Азовсталь`, і чекаємо партію рейок не раніше 20-го жовтня. Інші виробники теж пропонували нам рейки, але ми відмовилися, тому що вони були б удвічі дорожчі, аніж із цього заводу`, - пояснив перший заступник міського голови Харкова.

За словами Олександра Кривцова, під час сьогоднішнього засідання штабу з будівництва метрополітену, було вирішено поки що замінити укладання рейок на роботу в інших місцях. Робітники займатимуться улаштуванням виходу на станції `Олексіївська`, що навіть технологічно зручніше – з`явиться можливість вести оздоблювальні роботи під час холодів.

Нагадаємо, що будівництво харківського метрополітену поновилося із середини вересня. А почати експлуатувати станцію `Олексіївка` харківський міський голова Михайло Добкін планує вже наступного року. Таким чином, уболівальники, які завітають у Харків на Чемпіонат Європи 2012 року, користуватимуться вже новою станцією метро.

http://euro2012.ukrinform.ua/
Идентификатор: 6600